Divendres, 19 d'abril de 2024

Joan Reñé visita els treballs de millora de l'accés a Llimiana i del pont de Gavet de la Conca

El president de la Diputació de Lleida ha pogut copsar que les dos obres avancen a bon ritme

Pallars Digital 30 de maig de 2014 a les 15:25
El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha visitat aquest divendres dues de les obres del Pallars Jussà on la institució porta a terme una inversió global superior al 1,3 milions d´euros.
 
Es tracta d´infraestructures properes al centenari de la seva construcció: el pont de Gavet de Conca, que ha requerit una actuació d´emergència, i la carretera de Llimiana. L`alcalde d´aquest municipi, Joan Elies, ha agraït a la Diputació que resolgui una demanda de fa 20 anys. Amb les primeres obres se suprimiran 7 dels 9 revolts actuals.
 
Reñe ha volgut conèixer in situ els treballs de millora i correcció de revolts de la carretera LV-9121 d´accés a Llimiana, un municipi que té menys de 200 habitants censats.
 
El president ha dit que les obres en aquesta carretera, que enllaça amb la C-13, eren una assignatura pendent i la voluntat de la institució es poder actuar també en els 6 dels 8 quilòmetres que quedaran pendents.
 
El projecte, que compta amb un pressupost de 750.000 euros, té com a objecte millorar el traçat i les condicions geomètriques d´un tram de gairebé 1.800 metres, situat entre el punt quilomètric 4,9 i el 6,6, a uns 100 metres de l´encreuament de Sant Miquel de la Vall.
 
La corporació està portant a terme les obres des del passat mes de març i el termini d´execució és d´aproximadament un any.
 
Per escurçar i millorar el recorregut l´empresa adjudicatària de les obres, Miquel Rius SA, treballa en dos variants que sortiran dels límits de la carretera actual. La primera té el punt de partida al punt quilomètric 5,1 i la segona, al 6,2.
 
Avancen a bon ritme les obres d´emergència al pont de Gavet
 
El president de la Diputació de Lleida també ha visitat les obres de rehabilitació del pont sobre el riu Abella a Gavet de la Conca i que la corporació va iniciar a principis d´aquest mes de maig per reparar els danys estructurals.
 
Els Serveis Tècnics de Vies i Obres de la Diputació de Lleida van sol·licitar l´inici immediat de les obres de reparació en descobrir que el pont de 250 metres de longitud presentava greus patologies estructurals que s´han agreujat durant l´últim any.
 
Per donar la màxima prioritat a aquesta actuació, la corporació lleidatana va aprovar al ple del mes d´abril una actuació d´emergència al pont per fer front als danys estructurals.
 
Aquest pont correspon a la carretera LV-9123 entre la C-1412b i Sant Serni, (concretament entre els quilòmetres 2,750 i 3) que forma part de la xarxa de carreteres de la Diputació de Lleida.
 
Les principals causes del deteriorament de l´estructura són l´antiguitat d´aquesta construcció, que va ser inaugurada sobre l´any 1929, i els efectes de l´entrada d´humitat al formigó i de les gelades freqüents en aquesta zona de la conca de Tremp.
 
Les obres per garantir el manteniment de les condicions de seguretat de l´estructura suposen una inversió de 598.785,36 euros i tenen una durada estimada de cinc mesos.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor