Dijous, 18 d'abril de 2024

Alliberen alevins de barbs de l'Ebre i bagres al Noguera Pallaresa com a prova pilot de cria en captivitat

La finalitat de la prova és reforçar les poblacions d'aquestes espècies

Pallars Digital 8 de maig de 2014 a les 15:45
El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural ha alliberat aquest migdia uns 1.200 alevins de barbs de l'Ebre (Barbus graellsii) i bagres (Squalius laietanus) a diferents rius catalans, entre ells el Noguera Pallaresa, com a resultat d'una prova pilot de cria en captivitat d'aquestes espècies. 
 
Aquesta prova pilot, pionera a Catalunya, es va iniciar la passada primavera, coincidint amb l'època de fresa de les dues espècies, amb la finalitat de reforçar les poblacions i potenciar la pesca. Aquestes espècies autòctones havien quedat oblidades en benefici de salmònids com la truita o espècies exòtiques.
 
Es van capturar varis exemplars reproductors al riu Rialb, als quals se'ls va induir l'extracció dels ous i se'ls va fecundar amb els corresponents mascles. Els ous fecundats es van mantenir en piscines fins a l'eclosió dels alevins, els quals es van traslladar a piscines més grans, on s'han mantingut fins el moment d'alliberar-los.
 
El subdirector general d'Activitats Cinegètiques i Pesca Continental, Jordi Ruiz, ha explicat que un alliberament d'aquestes espècies no s'havia fet mai i esperen que s'adaptin al medi. Amb aquest alliberament, aconseguiran repoblar els rius d'aquestes espècies i potenciar la pesca.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor