Dissabte, 7 de desembre de 2024

25N: La violència que no ens deixa avançar

Article de la diputada d’Igualtat i Cooperació Internacional a la Diputació de Lleida, Sandra Marco

Opinió Pallars | 25 de novembre de 2024 a les 11:08
Sandra Marco, en imatge d'arxiu | Diputació de Lleida

Senyor director,

Posar fi a la violència de gènere malauradament ha estat i segueix estant en el centre de les lluites de les dones a tot el món durant dècades. El 17 de desembre de 1999, l'Assemblea General de les Nacions Unides va adoptar la resolució 54/134, declarant oficialment el 25 de novembre com el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra la Dones.

Aquest dia ens recorda que segueix la lluita per erradicar la violència de gènere, i que aquesta violència és el resultat de sistemes patriarcals que mantenen actualment la desigualtat i l’opressió. Lamentablement, aquest tipus de violències continuen envaint la nostra societat i és manifesten de moltes maneres, obligant-nos a mobilitzar tots els nostres esforços per prevenir-les i eliminar-les amb força i determinació.

Les administracions públiques i la societat civil hem de mostrar el nostre rebuig a tota forma de violència per poder seguir avançant cap a un model que realment garanteixi les llibertats de les persones, i això passa també per la reparació del dany vers les dones.

La Diputació de Lleida està compromesa en erradicar les violències masclistes i en promoure la igualtat, així com en seguir treballant amb la introducció de la perspectiva de gènere en les polítiques públiques, la qual cosa requereix l’ampliació de programes de sensibilització, educació, formació i protecció. Per aquesta raó, s’ha multiplicat per quatre el pressupost destinat a l’Àrea d’Igualtat, creada l’any 2019, i que ha passat de mig milió d’euros en els seus inicis a 2,28 M€ a l’any en curs.

La nostra responsabilitat és clara i hem de treballar per posar fi a la violència de gènere per construir una societat més justa. Del compromís en la lluita contra la violència de gènere i la igualtat, sorgeixen respostes que promouen la justícia, la llibertat i la solidaritat, i que ens permeten avançar cap a una societat lliure, que garanteixi que les dones tinguin els mateixos drets que els homes, i això passa també per combatre els missatges masclistes i misògins, molts cops promoguts pels partits d’extrema dreta.

La prevenció, l’educació i la denúncia seran la base per l’eliminació de la violència masclista i les que ens ajudaran a no haver de sentir més aquesta ràbia i tristor que ens envaeix cada cop que una dona rep aquesta violència.

El 25 de novembre és un recordatori que les violències vers les dones encara existeixen. Per aquesta raó és important que treballem avui i cada dia per erradicar totes les formes de discriminació per raó de gènere. Des de l’Àrea d’Igualtat de la Diputació de Lleida ens comprometem a seguir impulsant polítiques que promoguin una societat més justa i equilibrada, i a seguir treballant amb els ajuntaments i les entitats de la demarcació per fer d’aquesta terra una terra d’oportunitats per a tothom.

Sandra Marco Casals
Diputada d’Igualtat i Cooperació Internacional a la Diputació de Lleida
 

 Avís:
Els continguts publicats a la secció del lector Dis la teva! no necessàriament s’adiuen a la línia editorial de Pallars Digital. Aquest mitjà no es fa responsable de les opinions que aquí s’hi expressen.


Amb tu, el periodisme al Pallars és possible!

A Pallars Digital treballem per oferir-te una informació rigorosa, lliure i honesta. Per mantenir-la, necessitem el suport de persones com tu.

Subscriu-t'hi
Participació