El restautant
All Negre de
Montardit de Baix ha entrat a formar part del
moviment Slow Food Km0 Catalunya. Aquest dilluns, el col·lectiu ha celebrat la seva trobada anual a Ponts, reunint aquells que aposten per allò que és
"bo, net i just". L'esdeveniment, a banda de donar la benvinguda als
sis nous restaurants, ha servit per fer entrega dels distintius als
86 establiments d'arreu del territori.
Durant la trobada, on també s'ha presentat oficialment la
1a Guia Slow Food Catalunya 2025, ha estat apadrinada pel xef
Mateu Casañas, del restaurant
Disfrutar, i presentada per l'estilista gastronòmica
Laura Ponts. Més de 150 professionals de la cuina han participat en un esdeveniment que per a molts és molt emotiu, ja que reconeix la feina ben feta dels que aposten per la
sostenibilitat ecològica i el
compromís amb el territori.
L'All Negre va obrir les portes el desembre de 2022. Foto: Slow Food Catalunya
L'All Negre,
restaurant vegetarià que va obrir les portes el
desembre de 2022, és el cinquè establiment del Pallars que entra dins del moviment
Slow Food Catalunya. A partir d'ara acompanyarà al
Cafè Pessets de Sort,
Casa Masover de Buira, la
Fonda Farré de Baro i l'
Escola d'Hoteleria del Pallars,
que va rebre el distintiu el passat mes d'abril, convertint-se en un dels dos únics centres educatius que formen part del col·lectiu.
El moviment ja compta amb un total de
86 establiments: dos escoles d'hostaleria (la de Tona i la de Sort),
25 menjadors escolars, i 59 restaurants (nou a Tarragona, 28 a Barcelona, set a Girona,
12 a Lleida, un al Rosselló, un a Castelló i un a les Illes Balears).
Productors i restaurants pallaresos a la trobada
Però aquesta jornada, a més de la gala d'entrega dels distintius, també ha tingut altres moments destacats. El dia ha començat amb el tradicional
Mercat de la Terra, que ha reunit a
mig centenar de productors i elaboradors que aposten per la sostenibilitat i el respecte pel territori. Productors com ara la Formatgeria de Tórrec, l'Ou de Rialb, Cerveses Lo vilot, Espirulina d'Organyà, olis Cuadrat Valley, Sidra La Solana o el
Celler Batlliu de Sort, entre molts altres.
I mentre el mercat bullia de gent, més d'una vintena de cuiners i cuineres dels restaurants de l'
Escola d'Hoteleria del Pallars,
Casa Masover,
Cafè Pessets, Ferreruela, L'Antic Forn, Lo Ponts, El Dien,
Fonda Farré, i l'Escola de Cuina d'Osona, ja elaboraven conjuntament el menú del dinar de germanor. Un àpat que ha tingut, sense dubte, un plat estrella:
Lo Ranxo de Ponts, un exquisit el
brou trufat i carn d'olla de la caldera, símbol de la cuina i la gastronomia pontsicana.
La jornada també va comptar amb altres restauradors del Pallars membres del col·lectiu. Foto: Slow Food Catalunya
Altres notícies que et poden interessar
Amb tu, el periodisme al Pallars és possible!
A Pallars Digital treballem per oferir-te una informació rigorosa, lliure i honesta. Per mantenir-la, necessitem el suport de persones com tu.
Subscriu-t'hi