Dissabte, 20 d'abril de 2024

Obren el pas a la carretera de Port Ainé però sense les mesures de seguretat necessàries per circular

L'Hotel de la cota 2.000 de l'estació resta tancat i no té data prevista d'obertura

Pallars Digital 23 d'abril de 2014 a les 08:44
L'esllavissada que va caure a la carretera d'accés a Port Ainé i va obligar a tancar de manera precipitada l'estació d'esquí ha estat retirada de la via i el pas ha quedat obert. Tot i estar neta la calçada les mínimes garanties de seguretat no es garanteixen perquè no s'ha assegurat el talús de la muntanya ni les malles protectores. 
 
Mentrestant, l'Hotel de la cota 2.000 de l'estació segueix tancat i sense data d'obertura. Aquest hotel té una capacitat per 164 persones i tots els grups que tenia contractats és deriven a altres establiments de la comarca. Al maig està prevista una reunió per valorar l'estat de la carretera i les actuacions a realitzar per garantir la circulació per aquest tram.
 
La inseguretat de la carretera queda palesa per les roques que encara cauen a la via. Un testimoni de l'esllavissada, de principi de mes d'abril, és una roca de grans dimensions que resta a la via. La pluja de les darreres hores és possiblement la causa haurà provocat el seu despreniment a la calçada. Des de l'Ajuntament de Rialp es considera que per tot plegat, la via no reuneix les mesures de seguretat per a la circulació viària.
 
El tancament de Port Ainé per culpa del mal estat de la carretera ha estat una constant aquest any i fins i tot Territori hi va portar a terme una actuació important de millora de l'asfalt i reforç d'un talús amb roques i malles protectores a finals de 2013. La carretera en qüestió, que es va construir expressament per poder arribar a l'estació de Port Ainé quan aquesta va inaugurar fa més de 20 anys, ha registrat periòdicament aquest tipus d'incidències. 
 
Tot plegat ha portat a què des de les institucions locals s'hagi proposat l'obertura d'un nou traçat per arribar a Port Ainé, en aquest cas des del port del Cantó, on no hi ha tanta obaga i per tant els talussos podrien resistir més les inclemències del temps.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor