Un
formatge fet al
Pallars ha fet saltar l'
alerta alimentària per
Salmonel·la Enteritidis en diversos punts de l'estat. Segons l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (
AESAN), s'ha rebut un avís de les autoritats sanitàries catalanes per la presència d'aquest
bacteri en un formatge de
pasta tova elaborat amb
llet crua d'ovella a Casa Mateu de
Surp (Rialp), que
ja ha estat retirat.
Tal com apunten les primeres informacions, el producte ha estat distribuït inicialment a les comunitats de
Catalunya i el
País Valencià, tot i que no es descarten altres possibles redistribucions. L'AESAN recomana a totes aquelles persones que tinguin aquest formatge a casa seva que
s'abstinguin de consumir-lo.
Mentrestant, l'empresa de formatges del
Pallars Sobirà ha informat que, a l'espera de resultats definitius,
ja han retirat tots els lots del formatge afectat elaborats durant el mes de juliol.
Des de Casa Mateu informen que només tenen coneixement d'
un lot contaminat, i que des del moment que van detectar el bacteri,
només elaboren productes pasteuritzats. Així mateix, han volgut agrair "la
confiança que des de fa 18 anys dipositeu en nosaltres i continuem treballant per tal d'elaborar
productes de la màxima qualitat".
Simptomatologia
En cas d'haver consumit el formatge i presentar alguna simptomatologia compatible amb la
salmonel·losi (principalment
diarrea o vòmits acompanyats de
febre i mal de cap) les autoritats sanitàries recomanen acudir a un
centre de salut.
Altres notícies que et poden interessar
Amb tu, el periodisme al Pallars és possible!
A Pallars Digital treballem per oferir-te una informació rigorosa, lliure i honesta. Per mantenir-la, necessitem el suport de persones com tu.
Subscriu-t'hi