Dimecres, 24 d'abril de 2024

El tancament de la carretera de Port Ainé obliga a reallotjar uns 170 clients de l'hotel de peu de pistes

El territori està molest amb aquest tancament i no entèn la celeritat ni la manera de fer-ho

Pallars Digital 22 de març de 2014 a les 07:44
El tancament de la carretera d'accés a l'estació de Port Ainé ha obligat als responsables de l'Hotel de la Cota 2.000 a reallotjar els 170 clients que tenien aquest cap de setmana. Molts clients s'han derivat a altres hotels de la comarca i altres han optat per anul·lar la reserva o fer un canvi de data. Aquest tancament també obligarà a desplaçar els cursets que se celebren cada cap de setmana a Port Ainé a l'estació veïna d'Espot. 
 
La decisió ha agafat per sorpresa a tothom ja que la carretera mostra el mateix aspecte que durant tot l'hivern. La raó del tancament de la via respon a moviments en zones de la carretera provocats pel fort desgel causat per les altes temperatures dels últims dies.
 
El territori no entén aquesta celeritat en el tancament de la carretera tot i que es té constància que és una via que acumula nombrosos despreniments i moviments en el ferm. Per això, des del territori es demana que la carretera estigui tancada el mínim de dies possible en previsió a la Setmana Santa vinent degut a la importància per l'economia de la zona.
 
L'alcalde de Rialp, Gerard Sabarich, s'ha mostrat molt molest per la manera com s'han desencadenat els esdeveniments i ha dit que sent "un malestar profund" respecte a la decisió presa per part de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) de manera unilateral. No entén com s'ha pogut tancar la carretera i l'estació de manera tant ràpida sense temps a reaccionar. L'alcalde de Rialp ha dit que lluitarà "fins a l'extenuació" perquè Port Ainé pugui obrir al més aviat possible pel que suposa a la comarca tant a nivell econòmic com social. Per Sabarich aquest tancament fet de manera tan ràpida és "inadmissible". 
 
Sabarich ha afegit que la imatge que s'està donant amb el tancament de l'estació per segona vegada aquesta temporada perjudica molt la imatge que es vol transmetre de la neu de Lleida.
 
El president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Llàtzer Sibís, s'ha alineat amb l'alcalde de Rialp i ha manifestat la seva disconformitat amb el tancament de la carretera per l'impacte econòmic que suposa a la comarca. Aquesta notícia "perjudica a la imatge turística de la zona i s'hauria pogut gestionar d'una altra manera", ha dit Sibís. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor