Dijous, 25 d'abril de 2024

Les condicions de la carretera de Port Ainé obliguen novament a tancar l'estació

La carretera està malmesa per les condicions meteorològiques dels últims dies que produeixen inestabilitat

Pallars Digital 21 de març de 2014 a les 16:09
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha tancat avui la carretera d'accés a l'estació de Port Ainé. Les altes temperatures dels últims dies han provocat un fort desgel i ha fet que s'hagin detectat, novament, moviments en diferents zones que provoquen la inestabilitat en alguns dels trams de la carretera que donen accés a l'estació.
 
La carretera ja va patir desperfectes al mes de gener que van obligar a tancar l'estació uns dies. Aquesta via acumula nombrosos problemes d'inestabilitat i les condicions meteorològiques dels últims dies l'han acabat de malmetre. A conseqüència del tall de la carretera, l'estació d'esquí també està tancada. 
 
Davant d'aquesta situació d'inestabilitat que pot afectar la seguretat dels usuaris, la direcció d'FGC ha decidit el tancament de l'estació. En aquest escenari, la continuïtat de les activitats a l'estació de muntanya de Port Ainé, passa perquè es pugui garantir l'accés, dins d'uns criteris bàsics de seguretat propis d'una carretera de muntanya.
 
FGC ja està treballant perquè l'afectació sigui mínima per als usuaris que havien fet reserves a l'estació. Aquest cap de setmana del 22 i 23 de març es redirigiran a l'estació veïna d'Espot i a la resta d'estacions del Grup FGC, en cas que sigui necessari.
 
Fonts del Departament de Territori i Sostenibilitat han assegurat que de moment no hi ha una data per a la reobertuda de la carretera. Actualment, s'està fent l'estudi tècnic per determinar les mesures que cal establir a curt i llarg termini.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor