Dissabte, 20 d'abril de 2024

Tot a punt a Esterri d'Àneu per a l'edició més esperada de la Cursa del Bassiero

L'emblemàtica cursa, que arriba enguany a la seva 50a edició, es disputa aquest cap de setmana amb seu a Esterri d'Àneu

Pallars Digital 14 de març de 2014 a les 13:34
La Unió Excursionista de Catalunya de Barcelona (UEC de Barcelona) organitza aquest cap de setmana 15 i 16 de març la 50ena edició de la Cursa del Bassiero, una travessa d´esquí de muntanya emmarcada dins la XXX Copa Catalana FEEC-MILLET per equips que organitza la Federació d´Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i que es celebra al bell mig del Parc Nacional d´Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, als voltants del Pic del Bassiero.
 
A falta de tres dies perquè es doni el tret de sortida prop de 150 persones ja s´han inscrit a la cursa, el què equival a més d´una setantena d´equips. Aquesta xifra suposa un rècord d´assistència, que supera amb escreix el nombre d´inscrits a les quaranta-nou edicions anteriors.
 
Sota el nom de Bassiero5014 i en motiu de la celebració del cinquantè aniversari, aquest any l´organització de la Cursa del Bassiero ha preparat un seguit d´activitats que pretenen que l´esdeveniment d´aquest cap de setmana no sigui únicament esportiu, sinó també lúdic, formatiu i a la vegada amb un rerefons d´homenatge a l´entitat, a la cursa, i a l´esquí de muntanya en general.
 
Dins el programa, que es pot consultar a la web de la Cursa del Bassiero, s´hi poden trobar activitats diverses que es duran a terme a la seu de la cursa, Esterri d´Àneu, com són una gimcana infantil, un rocòdrom, i una jornada tècnica que tractarà sobre l´evolució de l´esquí de muntanya a Catalunya i que comptarà amb la presència de ponents de primer nivell, com membres de la direcció del Centre de Tecnificació d´Esquí de Muntanya de Catalunya (CTEMC) o del Centre de Predicció de Risc d´Allaus (LAUEGI).
 
El diumenge 16 de març a les 08:00h es donarà el tret de la sortida a la Cursa del Bassiero, que aquest any ofereix un nou recorregut, molt ambiciós i atractiu, que segueix la línia que sempre ha marcat aquesta competició, és a dir, un fort caràcter alpí amb una gran bellesa paisatgística. Els tres itineraris a escollir són el d´elit (2550m de desnivell) i el popular (1600m de desnivell), amb una petita variació per les categories Júnior i Cadet (1050m de desnivell)
 
Els participants encara tenen temps per fer les inscripcions fins diumenge 16 de març abans de la sortida (8:00h) i el tràmit s´haurà de formalitzar de forma presencial, o bé a Esterri d´Àneu (dissabte 15) o bé al Pàrquing de La Peülla, des d´on es donarà el tret de sortida (diumenge 16).
 
Una cursa amb història
 
La Cursa del Bassiero, que ja compta amb 50 edicions, és remunta a l´any 1965, quan un grup de joves de la Secció d´Alta Muntanya i Escalada de la UEC de Barcelona van organitzar la primera Travessa amb Esquís de Núria a Setcases. La participació va ser exitosa i, des d´aleshores, ha tingut continuïtat. Amb el pas del temps, però, les ambicions dels participants anaven en augment i l´escassetat de neu al Pirineu Oriental va fer canviar la cursa d´ubicació als voltants del cim del Bassiero, al Parc Nacional d´Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.
 
Conscient de la importància d'aquesta prova, el diari Pallars Digital s'ha convertit en un dels patrocinadors oficials de la 50a edició de la Cursa del Bassiero.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor