16 d'abril de 2024

Candidats a les eleccions municipals 2023 a Tremp: llista completa

Qui són els candidats a l'alcaldia de Tremp? Coneix qui es presenta a les eleccions municipals de 2023 a la capital del Pallars Jussà

Pallars Digital Tremp | 27 d'abril de 2023 a les 12:40
Imatge de l'edifici del consistori trempolí | Ajuntament de Tremp
Tremp és un dels principals punts d'interès del Pallars de cara a les eleccions municipals del 28 de maig. La capital del Jussà, governada actualment per Maria Pilar Cases (ERC) gràcies a l'acord de govern amb Junts, és un punt clau per als partits, no només per tractar-se de la ciutat més poblada, sinó també perquè els resultats poden influir en la futura composició del Consell Comarcal del Pallars Jussà.

Maria Pilar Cases, candidata d'ERC a l'alcaldia de Tremp


L'actual alcaldessa repetirà com a candidata d'ERC per tercera vegada consecutiva després de ser proclamada el passat 15 d'octubre. Tot i ser la segona força en les passades eleccions, el pacte de coalició amb Junts per Tremp va permetre a Cases convertir-se en la primera alcaldessa de la capital del Pallars Jussà. Ara afronta els comicis amb el desgast que suposa ja haver-se presentat en dues ocasions, però també amb l'avantatge de fer-ho com a alcaldessa.

Sílvia Romero, alcaldable per Compromís per Tremp


La candidata socialista va ser la vencedora de les passades eleccions municipals, però es va quedar a només un regidor de governar i de la majoria absoluta. L'actual diputada al Parlament de Catalunya pel PSC, confirmada durant el mes de novembre, optarà per segon cop a l'alcaldia amb l'esperança de que les xifres aquest cop sí la beneficïn.

Quim Delgado, candidat de Junts a l'Ajuntament de Tremp


Fins el passat mes d'octubre, cap d'oficina del delegat del Govern a l'Alt Pirineu i Aran. A banda d'adquirir notorietat, el repte de Quim Delgado, proclamat amb molt de marge, el novembre del 2021, serà millorar els pobres resultats que el partit va aconseguir fa quatre anys amb Anna Ritz al capdavant, on Junts per Tremp va passar de 5 a 3 regidors, sent l'última força a l'ajuntament.
 

Susana Torrejón, la nova cara del PP


Segurament la candidata més desconeguda per l'electorat trempolí, doncs juntament amb Delgado, és nouvinguda en política. El Partit Popular l'ha confirmat com a cap de llista a la capital del Pallars Jussà vuit anys després que ho fes Ana Cava i amb la intenció de recuperar pes a l'ajuntament i de tornar a aconseguir l'edil perdut el 2007.

Pep Fillat, alcaldable d'«Ara Tremp»

 
La gran sorpresa per a aquestes eleccions segurament ha sigut la irrupció d'Ara Tremp, la plataforma amb què el PDECat i Ara Catalunya concorreran als comicis a la capital del Pallars Jussà. La llista estarà liderada pel submarinista Pep Fillat, un nouvingut en política, però que actualment ostenta càrrecs d'importància dins la Federació Espanyola d'Activitats Subaquàtiques (FEDAS).

Diego Palomares, número u de «Sumem per Tremp»


La sisena en fer-se pública a la capital del Jussà, Sumem per Tremp, estarà encapçalada per Diego Palomares, un veí de 36 anys del petit nucli d'Eroles. La candidatura, vinculada a En Comú Podem i amb el suport de la formació morada, ja havia estat preconitzada pels mateixos comuns en un acte celebrat a Tremp a finals de gener

Alejandro Corona, candidat de Vox


Finalment, la darrera llista confirmada a Tremp serà la de Vox. El partit d'extrema dreta presentarà Alejandro Corona, un complet desconegut a la capital del Pallars Jussà, i que possiblement es tracta d'un candidat fantasma col·locat per la formació xenòfoba.
 

Dades de les eleccions del 2019 que va guanyar Sílvia Romero

 
Aquests van ser els resultats de les eleccions municipals del 2019 a Tremp, amb una participació del 67,8% de l'electorat que va escollir els 13 regidors:
 
  • Compromís per Tremp (Sílvia Romero): 6 regidors
  • ERC (Maria Pilar Cases): 4 regidors
  • Junts per Tremp (Anna Ritz): 3 regidors


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació