Divendres, 19 d'abril de 2024

La Cursa del Bassiero d'Esterri d'Àneu es presenta a Barcelona amb novetats i nou recorregut

La població pallaresa d'Esterri d'Àneu es converteix de nou en seu de la cinquantena edició de la prova

Pallars Digital 6 de març de 2014 a les 12:53
La Unió Excursionista de Catalunya de Barcelona (UEC) organitza la 50a edició de la Cursa del Bassiero d´Esquí de Muntanya, els dies 15 i 16 de març. La UEC Barcelona pretén que sigui més que un esdeveniment esportiu i, per això, ha organitzat diferents activitats i tallers a Esterri d´Àneu durant el cap de setmana. 
 
La competició d´enguany, que forma part de la 30a Copa Catalana FEEC-Millet per equips de la FEEC, rep el nom de Bassiero5014. El president de la Federació d´Entitats Excursionistes de Catalunya, Jordi Merino, i Albert Bigorra, membre de l'organització de la cursa, van fer la presentació ahir al vespre a la seu de la UEC de Barcelona.
 
Merino ha destacat que és lloable que una entitat porti organitzant "una activitat tan important com el Bassiero al llarg de cinquanta anys amb totes les dificultats que això pot suposar", dificultats tals com la falta de gent voluntària o la manca de pressupost, i que la UEC ha anat superant any rere any. El president de la FEEC també ha posat èmfasi en anunciar que el Bassiero5014 és "més que una cursa", ja que s´espera que l´esdeveniment d´aquest any no sigui únicament esportiu, sinó també lúdic, formatiu, i a l´hora amb un rerefons d´homenatge a l´entitat, a la cursa i a l´esquí de muntanya en general.
 
Pel que fa als aspectes més tècnics, Albert Bigorra ha explicat el recorregut de la cursa i ha opinat que aquest any és molt ambiciós i atractiu i que "segueix la línia de les últimes 49 edicions, és a dir, un fort caràcter alpí amb una gran bellesa paisatgística". També ha mencionat que el programa de les Jornades Tècniques que s´ha preparat pel dia 15 de març és "espectacular", ja que hi haurà ponents de primer nivell com membres de la direcció tècnica del CTEMC i del Centre de predicció de risc d´allaus LAUEGI.
 
La Cursa del Bassiero d'aquest any se separa en dos recorreguts: elit (2.200 metres de desnivell) i popular (1.100 metres de desnivell). La prova començarà a les 8h del diumenge des de la zona de la Peülla (Baqueria-Beret) i és preveu que finalitzi a les 15:30h amb l´entrega de premis a Esterri d´Àneu, a uns 15 quilòmetres de l´inici de la prova. La Cursa del Bassiero és per equips i és pot realitzar amb parella o bé amb grups de tres persones, tot i així, la inscripció és individual i es pot tramitar des del web de la FEEC.
 
Esterri d'Àneu, seu de la cursa
 
Un any més Esterri d´Àneu és la seu de la Cursa del Bassiero. En aquesta cinquantena edició, però, el poble del Pallars Sobirà guanya protagonisme respecte les edicions anteriors ja que acollirà, tant dissabte com diumenge, activitats relacionades amb el món de l´esquí de muntanya a càrrec de l´organització, com jornades tècniques i activitats paral·leles. 
 
La població pallaresa es converteix, d´aquesta manera, en un lloc de pas obligatori per a tots aquells que vulguin celebrar aquesta xifra tan especial i ser partícips d´un homenatge digne de les cinquanta edicions.
 
Una cursa amb història
 
La Cursa del Bassiero, que ja compta amb 50 edicions, és remunta a l´any 1965, quan un grup de joves de la Secció d´Alta Muntanya i Escalada de la UEC de Barcelona van organitzar la primera Travessa amb Esquís de Núria a Setcases. La participació va ser exitosa i, des d´aleshores, ha tingut continuïtat. Amb el pas del temps, però, les ambicions dels participants anaven en augment i l´escassetat de neu al Pirineu Oriental va fer canviar la cursa d´ubicació als voltants del cim del Bassiero, al Parc Nacional d´Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.
 
Conscient de la importància d'aquesta prova, el diari Pallars Digital s'ha convertit en un dels patrocinadors oficials de la 50a edició de la Cursa del Bassiero.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor