Divendres, 19 d'abril de 2024
ciclisme

Territori impulsa una via ciclista a l'entorn de la C-13 entre Sort i Rialp

L'obra, que es licitarà pròximament, comportarà una inversió de 2,5 milions d'euros i comptarà amb finançament de fons europeus

Pallars Digital Rialp | 2 de desembre de 2022 a les 13:50
Juli Fernández amb els alcaldes de Rialp i Sort, Gerard Sabarich i Baldo Farré | Govern
El conseller de Territori, Juli Fernàndez, ha presentat aquest dijous el projecte per a configurar una via per a vianants i ciclistes entre Sort i Rialp, que permetrà promoure una mobilitat activa i descarbonitzada en aquest entorn. El vial tindrà una longitud de 2,8 quilòmetres i comportarà una inversió de 2,5 milions d'euros, finançats amb fons europeus. Les obres es licitaran aquest mes i es preveu que comencin el primer trimestre de l'any 2023.

La via, que circularà segregada i en paral·lel al corredor de la carretera C-13, permetrà connectar ambdues localitats tant a vianants com a ciclistes, i creant un espai de passeig també per potenciar la mobilitat turística i d'oci de la zona. El vial s'ha projectat pel corredor comprès entre la carretera i el marge dret de la Noguera Pallaresa. No es tracta d'un projecte nou, de fet. El 2016 ja s'havia anunciat la seva construcció, que per diferents motius s'ha anat ajornant.
 

Mapa del recorregut de la futura via verda. Foto: Govern


El traçat s'inicia al nord de Sort, a les immediacions de la rotonda de connexió de la C-13 amb la carretera de Llessuí (LV-5223), i finalitza a l'extrem nord del zona esportiva de Rialp, a l'entrada del nucli urbà. Tindrà una amplada de tres metres en la major part del recorregut, amb reduccions a 2,5 metres en els trams més estrets entre el riu i la C-13, on s'ha previst que transcorri en voladís. El paviment serà d'aglomerat asfàltic.

Per tal d'evitar afeccions al riu Noguera Pallaresa i l'entorn, l'actuació inclou un lleuger desplaçament d'un tram de 470 metres de la C-13, tres trams en voladís i dos trams en mur. També preveu una passera de 10 metres de longitud per a creuar sobre el torrent de les Lleres. Els treballs, que tindran un termini d'execució de 9 mesos, inclouran també les tasques de senyalització i de drenatge.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació