Dissabte, 20 d'abril de 2024
literatura

La Lira de Tremp acull el lliurament de guardons de la 31a edició del premi «Anton Navarro»

Entre guanyadors, finalistes i accèssits han resultat premiats un total de 31 treballs

Redacció Tremp | 28 de novembre de 2022 a les 10:02
El certamen va seleccionar un total de 195 treballs del Pallars i de l'Alta Ribagorça | Jordi Uriach
Aquest diumenge l'Espai Cultural La Lira de Tremp ha acollit el lliurament de guardons del 31è Premi de Narrativa Infantil i Juvenil Anton Navarro, del que enguany ha estat amfitriona la comarca del Pallars Jussà. En aquesta edició del concurs literari hi han participat 17 centres d'ensenyament, entre escoles i instituts, i han estat seleccionats 195 treballs. En total, entre finalistes, guanyadors i accèssits, s'han premiat un total de 31 treballs.

Al grup A, corresponent als alumnes de 1r i 2n de primària, el guanyador ha estat El meu nom, de Yukon Cosnard Farrera, de l'Escola Vall de Boí de Barruera. Al grup B, entre els alumnes de 3r i 4t, el premi ha sigut per a Martí Nus Vidal, del Col·legi Maria Immaculada de Tremp, pel relat Una mossegada a l'escola. Mentrestant, al grup C (5è i 6è), el primer premi és per a Ribera Mestre Canut, de l'Escola La Closa d'Esterri d'Àneu, per Un petó de nit.

Per la seva banda, al grup D, dels alumnes de 1r i 2n d'ESO, Julià Girós Martín, de l'Institut de Tremp, ha sigut el guanyador amb Només un llibre?, mentre que al grup E (3r i 4t), Arnau Trigal Noray, de l'Institut El Pont de Suert, ha sigut el primer amb Conversa a la vora del foc. Finalment, pel que fa al grup F (Batxillerat i cicles formatius), el primer premi també ha anat a parar a l'Institut El Pont de Suert amb Tupines, farrades i cullerots, els mestres de la vida, de Judit Feixa Molina.

Els guardons van ser entregats pel jurat, que aquest any estava format per Glòria Francino , Josep Balagueró i Rosa Amorós, alcaldessa d'Isona i Conca Dellà, juntament amb els diferents representants institucionals de les tres comarques organitzadores. Hi havia Toni Millet, vicepresident primer del Consell Comarcal del Pallars Jussà; Josep Maria Puigarnau, regidor de Promoció econòmica i primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Tremp; Antoni Flores, regidor de Seguretat ciutadana i segon tinent d'alcalde de Tremp; José Antonio Troguet, alcalde del Pont de Suert; Nil Monsó, primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de la Vall de Boí; Laura Tristan, consellera de Cultura del Consell Comarcal del Pallars Sobirà; Sílvia Romero, diputada del Parlament de Catalunya; i Balbina Escolà, directora del Centre de Normalització Lingüística de Lleida (CNL de Lleida).

El premi Anton Navarro està organitzat conjuntament pels consells comarcals de l'Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà i el Pallars Jussà, i els serveis de català respectius, adscrits al Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) amb l'objectiu de fomentar l'ús del dialecte ribargoçanopallarès.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació