Divendres, 19 d'abril de 2024
teatre

«A Galet» guanya set premis al Festival de Teatre Aficionat Paco Rabal de Múrcia

La companyia trempolina va representar-hi l'obra 'Nebraska' el passat 5 de novembre amb molt bona recepció per part del públic

Redacció Águilas | 27 de novembre de 2022 a les 09:55
Membres d'A Galet recollint els premis de teatre aquest dissabte | A Galet
A Galet s'ha endut fins a set premis del Festival de Teatre Aficionat Paco Rabal d'Águilas (Múrcia), on la companyia teatral trempolina va participar amb èxit el passat 5 de novembre amb l'obra Nebraska. La peça, escrita pel periodista i guionista Jordi Portals l'any 2013, ha guanyat el premi del públic, a la millor escenografia, així com el tercer premi del jurat oficial.

A nivell particular, el protagonista de l'obra, Santi Rodríguez, que interpretava a un condemnat a mort, ha estat guardonat amb el Premi Azarías a la millor actuació sènior, el Premi Jordi Rebellón a la interpretació més carismàtica i el premi a la millor interpretació masculina. També ha triomfat Maria José Herrera, que ha estat premiada com a millor actriu de repartiment.

No és la primera vegada que A Galet triomfa en aquest festival. L'any 2016, la companyia pallaresa ja va endur-se quatre premis amb l'obra El loco y la camisa. En aquella ocasió, van guanyar el segon premi del jurat, dotat amb 800 euros, la millor interpretació masculina per a Blai Castell, mentre que Maria José Herrera, com enguany, va ser la millor actriu de repartiment. Per altra banda, Antonio Muñoz va ser nominat com a millor actor secundari.
 
Nebraska va ser adaptada el 2018 per l'aleshores directora de la companyia, Sandra Mateu, i es va estrenar a l'Espai Cultural La Lira de Tremp abans de la pandèmia, sota les ordres dels actuals directors, Manel Muñoz Sílvia Martos. "L'excel·lent recepció" a la capital del Jussà va fer que A Galet volgués promocionar-la fora del Pallars. Un objectiu, però, que va quedar paralitzat a causa de la pandèmia.

Tres anys més tard, la companyia va enviar l'obra al Festival de Teatre Aficionat, on va ser escollida entre un centenar d'obres. El passat 5 de novembre, Nebraska va tenir una molt bona recepció per part del públic, tant a Águilas com a Huéscar (Granada), poble natal de Santi Rodríguez, on l'obra va rebre una gran ovació. Després d'aquest pas triomfal per terres de sud, A Galet representarà Nebraska el pròxim 27 de gener a La Lira, el teatre que ha sigut la seva plataforma de llançament cap a la glòria.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació