Dimecres, 24 d'abril de 2024
Dades

El 44% dels alumnes del Sobirà ha de canviar de municipi per cursar estudis no universitaris

El percentatge de nens de la comarca que poden estudiar al mateix lloc on resideixen és el més baix de Catalunya

Redacció Pallars | 23 de novembre de 2022 a les 11:45
Infants pujant al transport escolar al poble d'Altron, en una imatge d'arxiu | ACN
El 44% dels alumnes del Pallars Sobirà ha de canviar de municipi per cursar estudis no universitaris. Són dades de l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat), que apunten que el percentatge de nens de la comarca que poden estudiar al mateix lloc on resideixen (un 56%) és el més baix de tota Catalunya. Un fet que revela el persistent desequilibri territorial i la manca d'infraestructures i equipaments a les comarques de muntanya.

En xifres, aquest fet es tradueix que del total de 990 alumnes del Pallars Sobirà, 555 viuen al mateix municipi on hi ha el seu centre escolar, mentre que 325 estudien a la resta de la comarca. Per altra banda, segons l'Idescat, 110 pallaresos cursen els seus estudis no universitaris a la resta de Catalunya. 



Per la seva banda, al Pallars Jussà, el 75,54% dels alumnes no han de canviar de municipi per accedir a aquest tipus d'estudis, mentre que prop del 25% sí que ho han de fer, tant a la mateixa comarca com en altres indrets de Catalunya.
 
El que no té en compte l'estadística, però, és que dels 1.390 nens i nens que tenen el centre escolar al mateix municipi, molts viuen al de Tremp, el més extens de Catalunya, i amb diversos pobles disgregats, els alumnes dels quals, en molts casos, també han de desplaçar-se obligatòriament a la capital de comarca per estudiar.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació