Dissabte, 20 d'abril de 2024
teatre

«A Galet» participa amb èxit al Festival de Teatre Aficionat Paco Rabal, a Múrcia

La companyia pallaresa va presentar l'obra 'Nebraska', escollida entre més d'un centenar d'obres, i que també es portarà a escena a Tremp el proper 27 de gener

Redacció Águilas | 8 de novembre de 2022 a les 12:14
L'equip de la companyia A Galet després de la representació | A Galet
La companyia de teatre trempolina A Galet ha participat aquest dissabte al Festival de Teatre Aficionat Paco Rabal que va tenir lloc a la localitat murciana d'Águilas. Hi van representar l'obra Nebraska, publicada l'any 2013 pel periodista i guionista Jordi Portals, i que relata la història d'un condemnat a mort. Es tracta d'una peça dura i de certa complexitat, que deixa en mans del públic posicionar-se o no a favor de la pena capital.

Sempre a la caça de material que remogui l'espectador, la directora del projecte d'A Galet, Sandra Mateu, va decidir adaptar l'obra, que es va estrenar a l'Espai Cultural La Lira de Tremp abans de la pandèmia, quan la companyia ja estava liderada pels actuals directors, Manel Muñoz i Sílvia Martos. A la capital del Pallars Jussà va aconseguir una "excel·lent recepció", però l'objectiu de promocionar-la va quedar paralitzat per la Covid-19.

Tres anys després, la companyia va decidir enviar-la al concurs per a companyies amateurs d'Águilas, on anys enrere ja havien obtingut diferents premis amb l'obra El boig i la camisa de Nelson Valente. Finalment, la peça, protagonitzada per Santi Rodríguez i amb cinc actors més en escena, va ser escollida entre un centenar d'obres.

Dissabte va tenir lloc l'estrena, que va comptar amb una molt bona recepció per part del públic i una satisfacció plena per part dels membres d'A Galet. Des de la companyia declaren que “el sol fet d'haver estat seleccionats i representats ja és un premi". Després de la posada en escena a Múrcia, Nebraska també es va presentar a Huéscar (Granada), poble d'on prové l'actor protagonista, i que va arrencar una llarga i gran ovació dempeus per part del públic del teatre Oscense.

Després d'aquesta experiència, i a l'espera del resultat dels premis del certamen, que es donaran a conèixer el 26 de novembre, A Galet ha confirmat que representarà de nou l'obra Nebraska a l'Espai Cultural la Lira de Tremp el pròxim 27 de gener.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació