16 d'abril de 2024
Jocs d'hivern

«Stop JJOO» lamenta que el Govern continuï destinant recursos a una candidatura olímpica «aturada»

La plataforma veu una "incongruència" en les subvencions que reben estacions d'esquí privades "per fer neu artificial"

Redacció Pallars | 5 de novembre de 2022 a les 18:18
Bernat Lavaquiol i Marta Ramírez, membres de la plataforma ‘Stop JJOO’ | ACN
Stop JJOO ha lamentat aquest divendres que des de la Generalitat es continuïn destinant recursos "per aplanar el terreny cap a una candidatura olímpica". Així ho ha dit una portaveu de la plataforma, Marta Ramírez, que ha criticat que s'estiguin executant "inversions milionàries”, posant com a exemple la de 3,5 milions d'euros per recuperar la pista negra Barcelona a l'estació de La Molina (la Cerdanya).

Ramírez creu que no s'haurien d'executar inversions quan "no hi ha hagut la consulta a la gent del Pirineu i en principi aquesta candidatura olímpica està aturada". A més, ha afirmat que en els darrers dos anys s'han destinat 4,2 milions d'euros a les estacions d'esquí privades a través de subvencions i que enguany se'n preveuen repartir 1,5 milions.

Per la seva banda, un altre dels portaveus, Bernat Lavaquiol, ha assegurat que "no té sentit dopar amb diners públics les estacions d'esquí privades per fer neu artificial; és una incongruència a nivell climàtic" i ha insistit en demanar accions al Govern per aconseguir diversificar l'economia del Pirineu en un futur. Lavaquiol també ha lamentat l'atorgament de les subvencions a les estacions d’esquí privades quan, actualment i segons ha afegit, "amb el cost de la factura de la llum, molta gent passarà fred aquest hivern".

El portaveu d'Stop JJOO ha denunciat que des del Govern "continuen apostant únicament pel monocultiu turístic" quan, al seu parer, hauria de donar resposta al "clam" que el passat mes de maig va demanar una diversificació econòmica per a les comarques de muntanya.

En aquest sentit, creu que cal fer una planificació a 10 i 20 anys vista i analitzar quins sectors econòmics poden contribuir a què la població tingui una feina estable durant tot l'any i ajudar al territori en la lluita contra el canvi climàtic. Així, ha concretat que cal potenciar l'activitat agrícola i ramadera, a més d'una petita industria transformadora de la producció de l'entorn.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació