Dimarts, 23 d'abril de 2024
aigua

Tremp renovarà els comptadors d'aigua per estalviar i prevenir fugues

El consistori preveu substituir més de 2.500 aparells per sistemes de telelectura amb una inversió de prop de 330.000 euros

Redacció Tremp | 3 de novembre de 2022 a les 12:16
Uns operaris reparant una avaria en una canonada de la plaça Països Catalans | Jordi Ubach
L'Ajuntament de Tremp té previst millorar l'estalvi d'aigua i la seguretat per prevenir possibles fugues canviant més de 2.500 comptadors de la ciutat. Així ho ha confirmat a Pallars Digital el regidor d'Obres i Urbanisme, Antoni Flores, que explica que els aparells seran substituits per sistemes de telelectura

Flores detalla que, per norma, passats uns anys cada municipi ha de dur a terme aquesta actualització, i que a Tremp ja li tocava. El nou sistema permetrà que les lectures dels comptadors siguin més àgils, ja que no hauran de ser presencials i no requerirà que els operaris es deplacin fins als domicilis. El consistori preveu una inversió de prop de 330.000 euros, una part dels quals prové d'un ajut de la Diputació de Lleida, mentre que la part restant serà del romanent municipal.

Pel que fa als terminis, el regidor apunta que l'actuació ja està adjudicada, però que encara no hi ha data d'inici. Flores argument que primer s'ha de fer un replateig, però que en principi, l'inici del canvi no es demorarà molt. 

D'aquesta manera, tal com explica Antoni Flores, la ciutat vol millorar la gestió de l'aigua, un projecte iniciat fa 13 anys amb la idea de renovar el servei municipal de proveïment, adherint-se al consorci de gestió integral de l'aigua. Un fet que va permetre realizar actuacions per tal d'impulsar el rendiment de la xarxa municipal, com també detectar fuites.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació