Dijous, 25 d'abril de 2024
natura

Tremp canvia el sistema de gestió de l'arbrat

Els arbres seran "més vigorosos i amb menys malalties" perquè creixeran més sans i més resistents, segons apunta l'ajuntament

Redacció Tremp | 25 d'octubre de 2022 a les 10:04
El consistori incrementarà la neteja als punts on s'hi acumulin més fulles | Ajuntament de Tremp
L'Ajuntament de Tremp implementarà a partir d'aquesta tardor un nou sistema de gestió de l'arbrat urbà. El passat divendres, l'alcaldessa Maria Pilar Cases, el regidor de recursos naturals, Antoni Flores, i tècnics de l'ajuntament van visitar Mollerussa i Ivars d'Urgell per conèixer el nou sistema que ja ha estat aplicat en aquests municipis.

El pla de gestió de l'arbrat de la ciutat de Tremp, apunta el consistori, posa de manifest les problemàtiques que l'arbrat actual generen a la ciutat, entre elles les diverses malalties, l'aparició tardana de fulles, la plantació d'espècies inadequades i el seu emplaçament. Tal com va explicar Maria Pilar Cases al programa Tremp al Dia de Ràdio Tremp, el problema es remunta al 2018, quan diverses branques podrides del passeig van començar a caure. Un fet que va obligar a realitzar una actuació d'emergència un any després.

En aquell moment, el consistori va demanar un estudi per analitzar les condicions de l'arbrat del municipi. Després de la pandèmia, assegura Cases, tant els resultats de l'estudi com l'empresa guanyadora de la nova licitació de poda, coincidien en què el sistema utilitzat fins ara no era l'adequat.

Per aquest motiu, la capital del Pallars Jussà proposa una poda menys agressiva -sense necessitat de tallar les branques- que incrementi el benestar de l'arbre i ajudi a millorar la seva salut general. L'alcaldessa exposa que no es tracta d'una poda, sinó més aviat d'un sistema de gestió, ja que no totes les fulles es podaran. Un fet, afirma, que permetrà els arbres utilitzar menys energia i disminuir el risc de patir malalties.

En aquest sentit, Cases constata que a partir d'ara hi haurà més fulles al terra, però reitera que aquestes "no fan brut, com sí que embruten llaunes, bosses i burilles". A més, avança que des de l’ajuntament s'incrementarà el servei de neteja als punts més conflictius, on es poden acumular més fulles, com ara l'entrada de les escoles o la rambla Doctor Pearson. 

Per altra banda, l'alcaldessa defensa el nou sistema de gestió, ja que ajudarà a compensar les emissions de diòxid de carboni. Un fet, assegura, que "ens permetrà assolir els objectius ambientals com a municipi que tenim per al 2030". "Hi som a temps i ho hem de provar", sentencia Cases, que també afirma que properament hi haurà una jornada amb experts per tal d'explicar el nou sistema i resoldre qualsevol dubte al respecte.

 Recupera el darrer Tremp al Dia de Ràdio Tremp: 




Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació