Divendres, 19 d'abril de 2024
mai tant!

«Pallarencs»: la badada de l'Esclat amb el gentilici dels habitants del Pallars

Un cartell informatiu de la cadena on es construirà el nou supermercat a Tremp ha suscitat burla i indignació a parts iguals

Redacció Tremp | 11 d'octubre de 2022 a les 11:55
El cartell informatiu del supermercat amb l'errata | Darío Albert
Les obres de construcció del nou supermercat Esclat de Tremp no només han canviat la fesomia a l'entrada de la capital del Jussà i els hàbits de consum dels seus habitants, sinó que també han deixat una anècdota curiosa. Més aviat, ha estat una autèntica badada que ha despertat la burla i la indignació a parts iguals dels veïns de Tremp i comarca, especialment a la xarxes socials.
 
Amb la voluntat de promocionar el futur espai, l'empresa ha instal·lat un cartell informatiu prop de les obres on s'hi pot veure com serà el nou supermercat, així com els serveis que els usuaris podran gaudir d'aquí nou mesos. Fins aquí, tot correcte, sinó fos perquè l'Esclat ha errat a l'hora de referir-se als habitants del Pallars.
 
La cadena de supermercats ha interpel·lat als pallaresos com a "pallarencs". Un canvi força sapastre en el gentilici, i que a ulls de la ciutadania, ha posat l'error gairebé a l'altura del ja famós "Pajares de Yuso", la traducció literal que el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) va fer recentment de la comarca del Pallars Jussà.

Per la seva banda, i en resposta al tuit anterior, l'Esclat ha comunicat que lamenta l'errada comesa, que "en són conscients" i que ja estan treballant per tal de corregir-ho "el més aviat possible". Així i tot, hauria valgut més prevenir que curar. En aquest cas, només fent una simple recerca abans de penjar un cartell tan visible.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació