Dissabte, 20 d'abril de 2024
pressupostos

Els Pressupostos Generals de l'Estat del 2023 destinen 500.000 euros a la variant de la Pobla de Segur

A l'Alt Pirineu i Ponent els comptes preveuen una inversió de prop de 81 milions d'euros

Redacció La Pobla de Segur | 7 d'octubre de 2022 a les 09:04
El projecte de variant de la N-260 tindrà un pressupost aproximat de 52,7 milions d'euros | TGE
Un any més, els Pressupostos Generals de l'Estat porten sota el braç una nova partida per a la construcció de la variant de la Pobla de Segur. En concret, als comptes per al 2023 el Ministeri de Transports 500.000 euros preveu destinar al projecte, fet que quadruplica la inversió recollida als pressupostos d'enguany, que és de 138.250 euros.

La variant de la N-260, recordem, es va reactivar al desembre del 2020 després de vuit anys amb la idea guardada en un calaix. El juliol d'enguany, a més, el Ministeri va aprovar de manera provisional el projecte, que tindrà un presspost aproximat de 52,7 milions d'euros i una longitud de dos quilòmetres així com dos viaductes i un túnel. Durant el passat mes de setembre, l'Ajuntament de la Pobla de Segur va reclamar al govern espanyol que s'afegissin dues rotondes al traçat. Una idea que va ser descartada per l'executiu.

 
Al conjunt de la demarcació de Lleida i les comarques de l'Alt Pirineu i Aran i Ponent, els Pressupostos Generals preveuen una inversió de prop de 81 milions d'euros. Una xifra molt similar a la consignada als comptes actuals. La principal despesa es destinarà a la conservació i explotació de carreteres estatals. En total 45 milions d'euros, a més d'altres 3 milions per a actuacions a l'AP-2.
 
A banda de la variant poblatana, el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana també preveu destinar 500.000 euros al projecte del tram de l'N-230 entre el túnel de Vielha i Aubért, i 306.700 euros per al tram entre Sopeira i la boca sud del túnel. També ha consignat 500.000 euros per duplicar de la calçada de l'N-240 entre Lleida i les Borges Blanques, a més de 150.000 euros per a l'estudi per renovar el centre històric de Maials.

Els PGE també preveuen partides importants a la demarcació en l'àmbit ferroviari. L'empresa pública Adif preveu invertir l'any vinent a Lleida gairebé 16,5 milions, dels quals uns 15 seran a per actuacions a la xarxa convencional de Rodalies, mentre que la resta seran per a l'alta velocitat. De la seva banda, Renfe ha consignat per al 2023 una inversió de 6,6 milions, sobretot per comprar i millorar material
 
El Ministeri de la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic preveu destinar 1 milió d'euros per a actuacions de conservació de la biodiversitat dels canals d'Urgell. Altres partides previstes per aquest ministeri a Lleida són els 604.000 euros per a programes de seguiment d'estat de les masses d'aigua; 300.000 euros per a la restitució territorial per les obres de regulació i infraestructura hidràulica; 100.000 euros per al Consorci Segre-Rialb per mantenir zones verdes a l'entorn del pantà, i 50.000 euros per millorar l'accés i construir una rampa a aquest embassament, a la zona de Vilaplana.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació