Dissabte, 20 d'abril de 2024
literatura

«Lo Llumener» tornarà a omplir Sort de propostes literàries i teatrals

L'univers serà enguany el fil conductor de la 7ª edició del festival, una temàtica proposada pels nens i nenes de la capital del Sobirà

Redacció Sort | 7 d'octubre de 2022 a les 09:40
Imatge d'una edició anterior del festival | Ajuntament de Sort
El festival Lo Llumener torna aquest dissabte en la seva 7ª edició per omplir el renovat Parc del Riuet de Sort de propostes literàries i teatrals. Enguany, el fil conductor de totes les propostes és l’univers, una temàtica de referència en el món literari i que els nens i nenes de la capital del Pallars Sobirà van proposar i prioritzar durant la passada edició, en un espai que es va habilitar per a recollir les seves aportacions.

D’aquesta manera, les activitats, tallers i propostes escèniques que es presentaran durant el dissabte giraran al voltant dels planetes, de l’espai, de la lluna i de tots aquells elements que tenen relació amb l’univers. Al llarg del dissabte es podrà gaudir d’espectacles per a tots els públics amb companyies de referència vingudes d’arreu; amb la Petita Fira d’Àlbums il·lustrats, on hi participen editorials especialitzades en literatura infantil i juvenil; amb tallers creatius i activitats vinculades a l'univers, o amb la decoració sorprenent del Carrer Major.

Al vespre, especialment per al públic jove, es tornarà a fer una aposta per un gran Combat de galls i gallines. El festival, però, tampoc s'oblidarà dels adults, ja que aquest divendres al vespre tindrà lloc una proposta a mig camí del cabaret i d’un monòleg irreverent.

A més, Lo Llumener tornarà a entrar als centres educatius. Aquesta vegada, amb una proposta escènica aquest divendres al matí dirigida exclusivament a les escoles de primària de la comarca, amb la voluntat d’apropar el teatre a tots els infants del Pallars Sobirà.

Lo Llumener és un festival de petit format d’àmbit rural i de muntanya, que dona forma a espais i propostes per tal que els més petits gaudeixin entre llibres, embolcallats de paraules, com una forma d’estimular el seu desenvolupament afectiu i intel·lectual i de propiciar la comunicació entre adults i infants, al voltant de l’art i la literatura.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació