Divendres, 19 d'abril de 2024
alta ribagorça

El veí de Pont de Suert detingut en l'operació antiterrorista estaria vinculat amb Estat Islàmic

L'operació policial s'ha coordinat amb l'FBI i sembla ser que el detingut tenia previst anar a la zona del conflicte

Redacció El Pont de Suert | 7 d'octubre de 2022 a les 08:10
Agents de la Benemèrita desplegats al Pont de Suert durant l'escorcoll | Guàrdia Civil
El veí de Pont de Suert, de nacionalitat espanyola, detingut aquesta setmana a Saragossa en el marc d'una operació antiterrorista que va fer la Guàrdia Civil desenvolupava una intensa activitat pro gihadista a través d'internet i estaria disposat a desplaçar-se a zona de conflicte per integrar-se a l'estructura encara activa del Daesh, l'anomenat Estat Islàmic

Així ho afirma la Guàrdia Civil, que dilluns va dur a terme escorcolls al domicili del detingut a la capital de l'Alta Ribagorça en el marc d'una operació que s'ha fet conjuntament amb l'FBI dels Estats Units. El jutjat central d'Instrucció número 2 i la fiscalia de l'Audiència Nacional han ordenat l'operació. El detingut ja ha ingressat a presó.

 
La Guàrdia Civil ha informat aquest dijous que el detingut tenia una activitat intensa amb perfils oberts a diferents xarxes socials i aplicacions de missatgeria instantània integrades a entitats propagandístiques vinculades al Daesh. A través d'aquests perfils, l'home hauria difós molta propaganda gihadista sobre activitats terroristes en diferents escenaris i també en relació a material per a fabricar explosius.

 
Aquesta persona, segons la policia, hauria fet un pas molt important de forma recent amb la inclusió de gravacions on mostrava el seu compromís total amb els objectius de Daesh i jurava fidelitat a aquesta organització.
 
Segons la Guàrdia Civil, durant la investigació ha estat clau la cooperació internacional amb l'FBI, que hauria exercit un rol important per identificar i neutralitzar el detingut. Sembla ser, que tenia experiència en l'ús d'armes i explosius i hauria tingut un comportament violent i agressiu amb els agents que el van detenir.
 

Un fusell d'assalt trobat a casa del detingut a Pont de Suert. Foto: Guàrdia Civil


Així mateix, s'apunta que durant el temps que se l'ha estat investigant, la policia ha pogut
constatar que el detingut prenia diverses mesures de seguretat. Després de la detenció, els agents van fer diversos registres associats a l'home, per tal de recollir proves per relacionar-lo amb les activitats de què se l'acusa i aclarir completament els fets investigats tant a l'Estat com a altres països.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació