Dijous, 25 d'abril de 2024
mai tant!

La febre pel bolet no afluixa: troben un cep encara més gran al Sobirà

Segons ens apunten lectors entesos en la matèria, el rècord està en un exemplar collit a Àreu i que pesava 1,850 quilos

Redacció Pallars Sobirà | 5 d'octubre de 2022 a les 12:49
Tot apunta que la plusmarca de la temporada ha estat novament superada | Joan Torras
Qui es podia imaginar que anar a collir bolets, una activitat tan nostrada, popular i familiar, també pot acabar generant competitivitat. Després que Pallars Digital publiqués a la secció Mai tant! que la bona gent de l'Hotel Pey Resort de Sort havia trobat un cep d'1,125 quilograms, amb l'afegitó de que "possiblement" era el rècord de la temporada, el col·lectiu boletaire ha posat el crit al cel.


Segons han fet saber a aquest diari alguns lectors entesos en la matèria, l'exemplar trobat recentment no és pas de rècord, ja que dijous passat, i també al Pallars Sobirà, es va collir un altre cep que pesava 1,350 quilos, així com d'altres amb un pes similar. Tot sembla indicar, doncs, que la plusmarca de la temporada ha estat superada... de moment.

Ara bé, tal com han informat els mateixos experts, el cep més gran trobat fins ara és de 1,850 quilograms i va ser trobat a Àreu. A més, i pel que fa al motiu pel qual aquests fongs arriben a tenir aquestes mides extraordinàries, la raó és el temps. Al ser en llocs aïllats, com més es tarda en collir-los, més vells i grans es fan.

Sigui quin sigui el cep de rècord, la competitivitat -sana- és un símptoma evident de que la febre pel bolet a casa nostra no afluixa ni té previst afluixar, i més tenint en compte que enguany la temporada boletaire al Pallars i al Pirineu serà molt bona gràcies a les condicions meteorològiques.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació