Divendres, 26 d'abril de 2024
heràldica

El nou escut d'Espot representarà els Encantats i l'Estany de Sant Maurici

L'emblema va ser escollit en la consulta no refrendària celebrada entre el 29 de setembre i l'1 d'octubre

Redacció Espot | 5 d'octubre de 2022 a les 12:03
L'emblema representa els Encantats, l'Estany de Sant Maurici coronats per la creu de Santa Llogaia | Ajuntament d'Espot / PD
Els habitants d'Espot ja han triat el que serà el futur escut del municipi. El nou disseny va ser escollit en la consulta popular no refrendària celebrada entre el 29 de setembre i l'1 d'octubre pels ciutadans majors de 16 anys. Així doncs, i si la Generalitat dona el seu vist-i-plau, Espot deixarà de ser l'únic municipi pallarès que a dia d'avui encara no disposa d'emblema.

Entre les tres propostes, la ciutadania ha escollit l'escut que representa la muntanya dels Encantats i l'Estany de Sant Maurici, dues icones de la zona i que formen part del Parc Nacional d'Aigüestortes. A més, el blasó, dissenyat per especialistes en heràldica, està coronat per la creu de Santa Llogaia, patrona de l'església del municipi.
 
 
Els altres dos dissenys, ja descartats arran de la votació, representaven, per una banda, les dues parts amb que es divideix el poble (el Solau i l'Obago), separats pel riu Escrita; mentre que el segon emblema només contenia la mateixa creu de Santa Llogaia que, tanmateix, sí que figura a l'escut guanyador de la consulta.

Als tres prototips, però, no hi figuraven altres emblemes del municipi, com ara la Torre del Moro o el mític Pont Romànic del poble. Aquests elements no van ser inclosos per l'ajuntament ja que no reunien "els requisits d'originalitat, exclusivitat i magnitud necessaris per figurar dins l'escut".
 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació