Dijous, 18 d'abril de 2024
ple municipal

Tremp impulsarà una taula local sobre habitatge

La moció de Compromís per Tremp va ser aprovada per sis vots a favor i amb dues abstencions d'ERC

Redacció Tremp | 4 d'octubre de 2022 a les 13:00
Imatge del ple municipal celebrat aquest dilluns | Ajuntament de Tremp
L'Ajuntament de Tremp impulsarà una taula local d'habitatge i requerirà a la Societat de Gestió d'Actius Procedents de la Reestructuració Bancària (coneguda com la Sareb) la cessió d'actius immobles que la societat té al municipi. Tot plegat, després que en el ple municipal celebrat aquest dilluns al vespre s'aprovés una moció de Compromís per Tremp, que va comptar amb els sis vots favorables de la formació socialista, dues abstencions del grup d'Esquerra Republicana (ERC), i els vots en contra dels cinc edils restants de l’equip de govern, format per Junts per Tremp i ERC.

En declaracions a Pallars Digital, l'alcaldessa Maria Pilar Cases ha explicat que el vot en contra dels dos altres regidors republicans i dels tres de Junts per Tremp es deu a que crear aquesta taula local "és molt complicat i llarg de fer". Cases apunta que cal fer un reglament i que durant el ple van demanar canviar la idea de la taula per una comissió o un grup de treball per tal de ser "més àgils". Respecte a les abstencions dels edils Leo Melgarejo i Anna Martínez, l'alcaldessa assenyala que la seva formació dona llibertat de vot als regidors.

Pel que fa als punts 2 i 3 de la moció de Compromís, Maria Pilar Cases explica que "ja s'estan complint", tot assegurant que fa més d'un any i mig que tenen converses amb la Sareb, requerint-los totes les propietats que hi ha a Tremp. Tanmateix, lamenta, "no hem obtingut cap resposta, ni per telèfon ni per escrit". Per altra banda, la batllesa defensa que el seu procediment -un grup de treball- era "molt més ràpid i àgil", mentre que ara, afirma, "serà molt més llarg i acabarà necessàriament durant la propera legislatura". 

El nou conveni de l'arquitecte s'haurà de tornar a votar al desembre


Un punt de l'ordre del dia que no ha obtingut la llum verda del ple és el conveni de dedicació de l'arquitecte amb el Consell Comarcal del Pallars Jussà. La mesura no va prosperar ja que una regidora d'ERC es va haver d'absentar del ple per motius professionals. La votació, doncs, va quedar empatada en sis vots -sis a favor del govern municipal i sis en contra de Compromís- fet que requerirà que la votació s'hagi de repetir al proper ple ordinari previst per al mes de desembre.

El ple aprova dues modificacions del pressupost

 
La corporació municipal també ha aprovat per unanimitat modificar el pressupost del 2022 per tal d'invertir el romanent de tresoreria en millores de serveis municipals com el clavegueram de Puigcercós, la millora de parcs i jardins, el manteniment d'instal·lacions esportives, la compra de mobiliari i equips informàtics per l’Escola Municipal de Música, entre altres.

 Recupera el ple ordinari celebrat aquest dilluns 3 d’octubre:



Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació