Divendres, 26 d'abril de 2024
eleccions municipals 2023

ERC revalidaria la majoria absoluta a Isona i Conca Dellà en les pròximes eleccions municipals

Segons l'enquesta de Pallars Digital, els republicans podrien obtenir sis regidors, un més respecte als comicis del 2019

Redacció Isona i Conca Dellà | 4 d'octubre de 2022 a les 11:54
Imatge d'arxiu del balcó de l’Ajuntament d’Isona i Conca Dellà | Ajuntament d’Isona i Conca Dellà
Esquerra Republicana tornaria a aconseguir la majoria absoluta Isona i Conca Dellà a les pròximes eleccions municipals, segons l'enquesta realitzada per Pallars Digital. La formació, actualment encapçalada per l'alcaldessa Rosa Amorós, podria obtenir entre 5 i 6 regidors, i milloraria en gairebé quatre punts el nombre de vots, arribant fins al 56,30% dels sufragis.

Per la seva banda, i sempre segons els resultats del sondeig, Junts per Isona, que recordem, encara no ha fet oficial qui serà el seu candidat o candidata als comicis locals del 28 de maig, tornaria a ser la força d'oposició al consistori, i aconseguiria entre 3 i 4 regidors, amb un 35,29% d'intenció de vot, perdent així més de vuit punts respecte al 2019.

 
Es tracta d'unes previsions, però, que cal tractar amb cautela. Per una banda, perquè les opcions de l'enquesta es basen precisament en les candidatures presentades fa gairebé quatre anys. Unes llistes, per tant, que a les pròximes eleccions municipals podrien canviar. De fet, l'actual batllessa encara no ha confirmat si es presentarà de nou, malgrat que tot apunta que sí que optarà a la reelecció.

Per altra banda, al sondeig només hi ha participat un petit percentatge de votants (149), que suposa una mostra molt reduïda respecte a la població total del municipi. Així mateix, cal tenir en compte als indecisos. En total, un 9% dels participants assegura que encara no ha decidit el seu vot. Tanmateix, en el cas d'Isona, aquest factor tindria menys pes en comparació amb altres municipis, on el ball de xifres seria encara més ajustat. 

Finalment, l'11% dels enquestats han afirmat que no aniran a votar el proper 28 maig. En unes hipotètiques eleccions, aquesta xifra situaria l'abstenció en un 20,13%, fet que no variaria massa respecte a les eleccions del 2019, quan va ser del 20,35%. Mentrestant, els qui preferirien votar en blanc se situen al 7%.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació