Dimecres, 24 d'abril de 2024
renovables

«Energia del Pallars Jussà» es presenta aquest divendres a La Lira de Tremp

La comunitat ciutadana es donarà a conèixer a les 20h i comptarà amb la conferència del meteoròleg de TV3, Francesc Mauri

Redacció Tremp | 23 de setembre de 2022 a les 10:07
La teulada de l'Escola Valldeflors és un dels llocs escollits a Tremp per a col·locar-hi plaques | EPJ
La recentment creada cooperativa Energia del Pallars Jussà es donarà a conèixer aquest divendres a l'Espai Cultural La Lira de Tremp. La comunitat energètica, que va néixer amb l'objectiu d'impulsar la participació de la ciutadania en les energies renovables, s'ha proposat oferir als seus socis un estalvi en la factura de la llum gràcies a l'energia solar sense haver de fer cap instal·lació ni canviar de comercialitzadora.

Tot plegat, gràcies a la col·laboració ciutadana i l'ajut dels ajuntaments de Tremp i de la Pobla de Segur, que cediran les teulades municipals per poder instal·lar-hi les plaques solars. En el cas de la capital del Pallars Jussà, els emplaçaments escollits són les teulades de l'Escola Valldeflors i de l'edifici de la brigada municipal. Mentrestant, a la Pobla, està previst que s'instal·lin a la llar d'infants, a l'Espai Raier, i previsiblement en una nau del polígon industrial.

Així doncs, l'acte de presentació, que tindrà lloc a les 20h, comptarà amb la conferència del meteoròleg de TV3 i expert en canvi climàtic, Francesc Mauri, i del president de la comunitat energètica, Santi Martínez. També hi seran presents, entre d'altres personalitats, l'alcaldessa de Tremp, Maria Pilar Cases; la directora general d'Energia de la Generalitat, Assumpta Farran; i la directora de l’Institut Català de l’Energia (ICAEN), Marta Morera.

Energia del Pallars Jussà actualment busca 400 socis per a fer possible el seu projecte. Es tracta de la primera comunitat energètica d'àmbit comarcal a Cataluya, i ha obtingut una subvenció de 320.000 euros a fons perdut per part de l’Institut per la Diversificació i Estalvi de l'Energia (IDAE), dels fons europeus Next Generation, per realitzar aquesta activitat, que té un pressupost total de 727.000 euros. Pel que fa a la resta, 200.000 euros s’obtindran gràcies a una plataforma de micromecenatge oberta a la ciutadania de tot Catalunya, i l’import restant, d’entitats bancàries.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació