16 d'abril de 2024
art

Un projecte artístic exposarà a Tremp l’encaix entre l’energia solar i la pagesia

La cita amb l'art contemporani, impulsada per la Fundació Josep Irla, anirà de la mà de l’artista londinenc establert al Pallars, Peter Alan Hull

Redacció Tremp | 21 de setembre de 2022 a les 12:23
Plaques solars en una imatge d'arxiu | Yael Carrasco
Després de passar per les comarques del Baix Camp i Terres de l'Ebre i Moià, el projecte de la Fundació Josep Irla Art per a tu arriba a Tremp aquest 24 setembre per debatre dels problemes de la ciutadania a través del llenguatge de l'art. En aquesta parada, Peter Alan Hull, artista londinenc establert al Pallars, explorarà la relació entre la pagesia i els parcs solars amb una obra del seu inconfusible estil.

En l'últim any el despoblament del Pallars i l'abandonament de terres de cultiu ha portat a plantejar la captació d'energia solar com una solució a les parcel·les abandonades. La planificació de grans instal·lacions solars que no atenen les necessitats de la població local, però si la de grans ciutats, ha portat als habitants d'aquestes comarques a debatre sobre la seva existència. Un debat que no obvia la necessitat de les energies renovables.

Per aquest motiu l'Ajuntament de Tremp ha proposat de fer parlar l'art per debatre sobre aquest fet. Així, l'obra de Peter Alan Hull servirà per parlar sobre aquest tema que sovint és víctima de posicions enrocades.
 
El projecte es presentarà al públic aquest dissabte 24 de setembre a les 12:30h a la plaça de la Creu. En un format conversa, comptarà amb l’artista de l’obra Peter Alan Hull i Jesús Codó, pagès i veí de Tremp. L'obra de Peter Alan Hull és el resultat per la fascinació de l'artista cap a un paisatge i la seva gent. El corpus de la seva pintura és d'un estil figuratiu que amb la influència de l'escola de Siena converteix el Pallars en el seu model. Així retrata la seva gent i les seves històries en grans llenços amb certs tocs de surrealisme.
 
Art per a tu és un projecte comissariat pel crític d’art i gestor cultural Joan Vila i Boix. Ha estat durant un lustre redactor d'art a Revista Mirall, alhora que ha organitzat exposicions a Sabadell, Barcelona i Reus, sempre al voltant de la promoció de figures joves del món de l'art.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació