Dijous, 25 d'abril de 2024
festa major

Tremp recupera el tradicional Ball Cerdà després de dos anys

Ha sigut un dels actes centrals del dia de la Mare de Déu de Valldeflors, que ha rebut l’ofrena floral en el centenari de la seva coronació

Redacció Tremp | 9 de setembre de 2022 a les 09:03
L'Esbart Dansaire ballant el Ball Cerdà a les portes de la basílica de Valldeflors | Jordi Uriach

Després de dos anys d'absència, Tremp ha recuperat aquest dijous la tradicional ballada del Ball Cerdà, a càrrec de l'Esbart Dansaire de la ciutat. La plaça de l'Església s'ha omplert de gom a gom per assistir a aquest acte central de la Festa Major de Tremp, que enguany ha donat el tret de sortida amb tota normalitat després dos anys marcats per la pandèmia.
 


Malgrat ser un ball originari de la Cerdanya, el Ball Cerdà es va escampar per diversos llocs del Pirineu i el Prepirineu, que el van adaptar. És el cas de Tremp, on la versió del ball és considerada com la més "interessant, graciosa i fina", però sense apartar-se de la línia coreogràfica típica d'aquest ball. 

Els actes populars van començar a les 10h del matí amb la despertada popular a càrrec de la colla de trabucaires Miquelets del Pallars. Una hora després, es va donar inici a la cercavila pels carrers de la ciutat, protagonitza pels Gegants de Tremp, el Faciet i la Bepeta, així com pels capgrossos i la cremablat, la bèstia de la Colla de Diables Lo Peirot, acompanyada també per la Colla de Grallers de Tremp.
 

Ofrena floral de la Cremablat a la Mare de Déu de Valldeflors Foto: Jordi Uriach


A les 12h, la Basílica de la Mare de Déu de Valldeflors va celebrar la missa en honor a la patrona, cantada per l'Orfeó de Tremp, i la tradicional ofrena floral per part de la Cremablat, coincidint amb el centenari de la coronació de la verge.


 

Altres notícies que et poden interessar:


 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació