Dissabte, 20 d'abril de 2024
turisme

Queixes pel trànsit motoritzat al poble d'Escart

L'Ajuntament de la Guingueta d'Àneu assegura que el pas de tants vehicles pel poble és un "fet puntual"

Redacció Escart | 6 de setembre de 2022 a les 12:38
Dues motos passant pel poble | Cedida
Diversos veïns del petit poble d'Escart, al municipi de la Guingueta d'Àneu, han manifestat el seu malestar pel trànsit motoritzat que passa per l'únic camí del nucli, i que, segons expliquen a Pallars Digital, provoca "grans inconvenients" a causa del soroll i per a la pròpia seguretat dels veïns.

Tal com declaren a aquest diari, des de la tardor passada el pas de tot terrenys, buguis, motos o quads s'ha incrementat de manera "exagerada". Un fet, afirmen, que provoca que la la pista que connecta amb la Vall Fosca o Espot -i que passa per dins del poble- no tingui capacitat per engolir aquesta quantitat de vehicles.

A banda de considerar-ho "un perill" per als animals i natura, els veïns també assenyalen que la presència de tants vehicles és un risc per als propis habitants, i fins i tot afirmen que "ja s'han produït accidents". Així mateix, declaren que aquest tipus de turisme és "poc respectuós".

Per la seva banda, i en declaracions a Pallars Digital, l'alcalde de Guingueta d'Àneu, Jordi Pallé, ha tret ferro a l'assumpte, assegurant que el pas de tants vehicles pel poble -el darrer, fa pocs dies- és un "fet puntual".



Altres notícies que et poden interessar


 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació