Divendres, 19 d'abril de 2024
RETORN A L'ESCOLA

El nou curs comença al Pallars amb 120 grups i 2.230 alumnes

Aquest dimecres l'ESO i el Batxillerat donaran el tret de sortida amb un increment de l'alumnat a la demarcació pirinenca

Redacció Pallars | 6 de setembre de 2022 a les 08:49
La presentació oficial del curs escolar al Pirineu ha tingut lloc des d'Alp, a la Cerdanya | Govern
El nou curs escolar a educació infantil i primària ha donat aquest dilluns el tret de sortida a les comarques pallareses. En total, i juntament amb els d'ESO i Batxillerat, que començaran aquest dimecres, el Pallars comptarà amb 120 grups i un total de 2.230 alumnes, el 28% de tot l'alumnat de l'Alt Pirineu i Aran.

Són dades facilitades durant la roda de premsa d'inici del nou curs al Pirineu, que ha tingut lloc des de l'Escola Bac de Cerdanya, al municipi d'Alp. Es tracta de la primera presentació que es duu a terme a la demaració des de la creació, el passat mes de març, dels Serveis Territorials d'Educació a l'Alt Pirineu i Aran, amb el poblatà Ramon Jordana al capdavant.

En total, el curs s'inicia amb 7.943 alumnes matriculats per un total de 411 grups, 99 dels quals a educació infantil, on hi ha 1.520 alumnes; 207 a primària, que en compta amb 3.752; 105 grups i 2.671 alumnes a la ESO, mentre que a Batxillerat hi ha 31 grups d'alumnes matriculats.

El delegat del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, Ricard Pérez, ha explicat que el fet de realitzar la roda de premsa des de la Cerdanya és una manera de visualitzar el desplegat dels Serveis Territorials d'Educació a la vegueria, unificant les antigues direccions de Lleida i Girona i apostant, doncs, per una visió transversal pirinenca que uneix 103 escoles de la demarcació.
 

El delegat del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, Ricard Pérez, amb el director dels serveis territorials a la demarcació, Ramon Jordana. Foto: Govern


Per la seva banda, Ramon Jornada s'ha referit a les dades d'inici de curs, en les quals s'observa una lleugera tendència a la baixa en l'alumnat d'infantil i primària, mentre que, per contra, a l'ESO i Batxillerat hi ha un augment. En aquest sentit, Farré ha declarat que es treballarà per mantenir el nombre total d'alumnes.

Des de la nova delegació d'educació a les comarques pirinenques també s'ha volgut destacar la importància de les escoles rurals com a eina d'arrelament de les persones al territori. En aquest sentit, Ramon Jordana ha puntualitzat que des del departament es considera un percentatge elevat de matrícules vives: l'alumnat que es va incorporant a les escoles al llarg del curs. Un fet, assegura, que es produeix a causa de l'estacionalitat econòmica del Pirineu.

Pel que fa a les xifres del nombre total de professorat, de moment no es poden quantificar atès que encara s'estan realitzant nomenaments i ultimant les substitucions. Tanmateix, asseguren des del departament, aquest curs "la ràtio professor-alumnes millorarà". Finalment, Jordana ha afegit que es preveu una important incorporació de professorat al gener del 2023, tenint en compte els últims anuncis del Departament d'Educació.

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació