16 d'abril de 2024
futbol

El Pobla guanya al Rialp i jugarà la final de la Copa Pirineus contra el Coll de Nargó (1-3)

Tot i jugar amb inferioritat durant tota la segona meitat, els de Santi Fité van mantenir el tipus davant d'un rival potent

Tomàs Garcia Espot Rialp | 27 d'agost de 2022 a les 01:02
Els poblatans optaran al títol per primer cop en la seva història | Edu Badia
El Pobla serà el finalista pallarès de la Copa Pirineus. A falta d'un partit, que disputaran el proper cap de setmana Tremp i Rialp, els poblatans han fet els deures i aquest divendres al vespre s'han imposat als del Pallars Sobirà per 1 a 3. El guió inicial, però, no feia preveure aquest resultat: la pluja i la pressió intensa dels locals van posar els poblatans contra les cordes. I encara més quan al minut 38, el porter Dani Bellera va ser expulsat amb vermella directa per unes mans fora de l'àrea.

El partit semblava posar-se molt coll avall pels blanc-i-vermells, però un cop més, quan l'isonenc Javi González es va posar els guants de porter, les tornes van canviar. A falta de dos minuts pel final del primer temps, el Rialp cometia un penal que Miki Molleví no va desaprofitar. Tot i arribar al descans amb avantatge al marcador, els nervis a les files de Santi Fité continuaven ben vius.

Novament, però, els temors van quedar en paper mullat, i als cinc minuts de la represa, el veterà Oriol Plancheria marcava un gran gol de falta des de fora de l'àrea i gairebé sense angle. Així i tot, els locals no van parar d'asediar la porteria dels del Jussà, però tant la defensa -reforçada amb l'entrada de Joan Fontelles- com les aturades de Javi Gonzàlez van aconseguir frenar les possibilitats de retallar distàncies.

Precisament, Fontelles va aprofitar una galopada per la banda esquerra al minut 64 per assistir Chua, que va definir per sota les cames del porter. El partit semblava dat i beneït, però els de Rialp -dirigits per Pito Pascual- no van donar el resultat per perdut fins a l'últim segon. Finalment, la insistència va donar els seus fruits, i a dos minuts pel 90, Jan Roqué aprofitava una escapada per col·locar l'1 a 3 final.

Els poblatans ja saben amb qui es disputaran la Copa Pirineus. Serà el Coll de Nargó, que aquest diumenge ha certificat el liderat del grup alturgellenc de la competició després d'imposar-se per 1 a 2 a l'Organyà.