16 d'abril de 2024
festa major

Tremp escalfa motors per a l'esperat retorn a la normalitat de la Festa Major

La festivitat omplirà els carrers de la capital del Jussà de festa, cultura i patrimoni amb el suport de les entitats

Redacció Tremp | 26 d'agost de 2022 a les 08:44
La plaça Catalunya tornarà a ser l'epicentre de la gresca | Ajuntament de Tremp
Tremp ja escalfa motors per l'esperat retorn a la normalitat de la Festa Major. Aquest dijous la Comissió de Festes ha presentat la programació i el cartell de la festivitat, que tindrà lloc del 7 a l'11 de setembre. El disseny és una proposta de la dissenyadora trempolina Victòria Monsó on es vol posar de rellevància la unió entre festa lliure de restriccions amb una mascareta que vola, la i festa farcida de tradició, representada amb elements com la gralla, la faixa, o les sabates vigatanes.

I és que la Festa Major tornarpa a omplir els carrers de Tremp més que mai de cultura i patrimoni amb el suport de les entitats trempolines que es bolquen amb ella: les cercaviles dels Gegants, els Grallers de Tremp, la Colla de Diables i la Cremablat, els Trabucaires, l’Esbart Dansaire, els castellers Malfargats. La festa s’iniciarà amb el tradicional pregó, que enguany s’ha encomanat a la Colla d’Escudellaires de Tremp, que han celebrat 40 anys de la recuperació de l’escudella de Carnaval.

D’altra banda, la plaça de Catalunya tornarà a acollir la festa grossa fins al tard amb balls i concerts perquè grans i joves puguin celebrar el final de l’estiu. Destaquen les orquestres Swing Latino i Costa Brava, aquesta última amb una proposta de concert de música melòdica.
 
Per als més joves, la Comissió de Festes proposa música en directe amb Sexenni, Sixtus, els ritmes balcànics de Balkan Paradise Orchestra o els djs Nar6 i DirtiLarita. També s’ha pensat en la franja d’edat que avarca el públic d’entre 40 i 60 anys amb una proposta de tribut al grup suec ABBA per la nit de dissabte. A més, un total de quatre penyes tornaran al carrer Lleida durant totes les nits de la festa.

Les propostes per a públic familiar no poden faltar a la programació de Tremp, ja que és un dels seus grans baluards. Així doncs la qualitat de La Baldufa, Campi qui Pugui o Binixiflat donen solvència a l’oferta per als més petits. A més, la ciutadania trempolina també podrà gaudir del retorn de la Festa Entrepins i totes les activitats que la conformen; des del campionat de petanca, el vermut electrònic, la pedalada popular, la paella gegant i les activitats infantils i juvenils.  Per a potenciar encara més la sensació de festa, la Comissió de Festes s’ha aliat amb l’associació Comerç Associat de Tremp i ha encarregat unes banderoles especials per a col·locar als balcons de les cases amb la imatge de la parella de gegants de la ciutat ballant alegrement, dissenyades per Valentina Melgarejo Arenas. Tots els veïns i veïnes que ho desitgin, podran decorar els balcons de les seves cases a un preu de sis euros comprant aquest petit domàs atemporal a les botigues del CAT.


 Programa Festa Major de Tremp 2022

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació