Dijous, 18 d'abril de 2024
aigua

Baix Pallars ultima les obres de la portada d'aigües d'Useu i Bresca

El consistori també abordarà les de Bretui i Montcortès, mentre continua treballant en millora de la xarxa d'aigua de Peramea

Tomàs Garcia Espot Baix Pallars | 22 d'agost de 2022 a les 12:33
Imatge de les obres a la carretera entre els dos nuclis del municipi | Ajuntament de Baix Pallars
L'Ajuntament de Baix Pallars està donant els últims retocs a les obres de la portada d'aigües d'Useu i Bresca. Així ho ha confirmat a Pallars Digital l'alcaldessa Anna Sentinella, que explica que aquests treballs s'inclouen en la millora de les captacions d'aigua a tots els nuclis del municipi. Un objectiu, que segons Sentinella, és una "prioritat màxima", tenint en compte els problemes amb el subministrament que fa anys que s'arrosseguen.

En concret, les obres en aquests dos nuclis tenen un pressupost aproximat de 45.000 euros, que segons la batllessa podrien ser més degut a l'augment dels preus dels materials. "Moltes de les captacions són molt antigues, explica, eren molt antigues, i el nostre objectiu és tenir-ho tot el millor possible per aprofitar l'aigua i minimitzar les pèrdues", declara l'alcaldessa.

Per altra banda, el consistori també continua treballant en la millora de la xarxa d'aigua, gairebé enllestida, però sobretot en l'enllaç d'aquesta amb el nucli de Sellui, que segons Sentinella ha patit encara més els problemes derivats de la sequera i del mal estat del sistema de captació.

Els propers pobles del municipi on es milloraran les captacions d'aigua potable seran Bretui Montcortès. Uns treballs, afirma Anna Sentinella, que es duran a terme a través del Pla Únic d'Obres i Serveis (PUOSC). Finalment, pel que fa a Gerri de la Sal, es va habilitar un tram nou de canonada, mentre que un altre es va netejar degut als problemes d'acumulació de calç.
 



Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació