Divendres, 19 d'abril de 2024
renovables

La Pobla de Segur presenta al·legacions contra la nova línia aèria d'alta tensió

El recorregut proposat amb els parcs solars d'Isona i Conca Dellà vulnera el pla especial del Pantà de Sant Antoni, que prohibeix la construcció d'aquest tipus de línies

Redacció la Pobla de Segur | 18 d'agost de 2022 a les 08:18
Imatge de la subestació elèctrica de la Pobla | Ajuntament de la Pobla de Segur
L'Ajuntament de la Pobla de Segur ha presentat un recull d’al·legacions a la Generalitat de Catalunya contra la nova línia àeria d'alta tensió (LAAT) que connectaria els quatre parcs solars projectats a Isona i Conca Dellà amb la subestació de la Pobla, on s'evacuaria l'energia solar produïda.

El projecte de l'empresa Energies Renovables Terra Ferma SL preveu que la línia afecti el terme de la Pobla i, conseqüentment, el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i el Departament d’Empresa i Ocupació han demanat a l’Ajuntament de la Pobla de Segur un informe tècnic sobre aquestes afectacions.



Una vegada estudiat tot el projecte, el consistori ha emès un informe desfavorable per diverses raons. El motiu principal és que el recorregut proposat entre la subestació de Llau dels Juncs i la de la Pobla vulnera el Pla especial del Pantà de Sant Antoni que prohibeix la construcció de noves línies d’alta tensió d’energia elèctrica en tot l’entorn del pantà.

Una zona que, a més, forma part del Geoparc Orígens, per la qual cosa compta amb un cert nivell de protecció. El projecte també preveu la construcció d’una torre situada en una zona considerada inundable per estar prop del riu Noguera Pallaresa, i un altre suport que no respecta la reserva viària en sòl no urbanitzable que marca el plantejament urbanístic vigent.

Per tot plegat, el consistori poblatà ha proposat les següents alternatives: en primer lloc, que el projecte aprofiti les línies ja existents al municipi; el soterrament d’aquestes línies; o que el parc solar es connecti amb la subestació de Tremp, ja que geogràficament és més a prop i requeriria un recorregut de línia més curt.


 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació