Dijous, 25 d'abril de 2024
música

Rialp encara la penúltima setmana del Festival de Música amb dos concerts

Aquest divendres serà el torn de Hirundo Mandis i diumenge de Symbolic Duo

Redacció Rialp | 12 d'agost de 2022 a les 12:57
Imatge del conjunt Hirundo Maris | Caixa Forum
Rialp encara a partir d'aquest divendres la penúltima setmana del Festival de Música de la vila. Després de tres concerts, a les 10 de la nit el conjunt Hirundo Mandis, format per Arianna Savall i Petter Udland Johansen, seran els encarregats de tenyir de música l'església del poble amb Balades i Llegendes, un recorregut per la balada per poder-ne explicar les seves història.

Lligada al cant i al ball, la balada hauria aparegut al segle XIII a la literatura del nord de França i hauria gaudit d’un prestigi innegable en la poesia de finals de l’edat mitjana. Què poden tenir en comú una balada medieval, una balada romàntica, una balada en prosa i una de cantada, a part del nom? Els dos músics ens endinsen en aquest món fascinant i màgic de les balades i les llegendes d'ahir i avui.

Diumenge a les set de la tarde serà el torn de Symbolic Duo, format pels violinistes Adriana Alcaide i Frederic Ibáñez, que ens presenten Un Gulliver violinista, un espectacle dinàmic, entorn dels Viatges de Gulliver, per a tota la família, on la música barroca es fusiona amb l'actuació teatral, i dona pas a la interacció amb el públic, una eina imprescindible per a la comunicació.

L’intrèpid Lemuel Gulliver decideix seguir la seva passió de conèixer països i descobrir cultures, desig que el porta a desembarcar en quatre illes diferents; la primera illa que es troba és la de Lilliput, un país d’éssers diminuts. En el seu segon viatge descobreix Laput, una illa flotant amb éssers ben peculiars i excèntrics. La tercera illa, Brobdingnag, un país d’essers gegantins. I en quart lloc, i el seu últim viatge, es troba amb els Yahoos i els Houyhnhnms, un país governat per cavalls, els éssers més nobles de la creació.
 
 


Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació