Dijous, 18 d'abril de 2024
cinema rural

El Mostremp arrenca la seva 11ª edició reivindicant el seu paper en la cultura pallaresa

La mostra de cinema rural del Pallars acollirà projeccions fins diumenge i un total de 15 curts optaran a algun dels premis que atorga el jurat

Redacció Tremp | 11 d'agost de 2022 a les 09:55
Maria Pilar Cases i Jose Bergés durant la inauguració del festival | Jordi Uriach
Aquest dimecres l’Espai Cultural La Lira ha acollit la gala d’inauguració de l'11ª edició del Mostremp, el Festival de Cinema rural del Pallars. La Mostra ha obert les portes a les vuit del vespre amb una acció teatral de la companyia Teatremp. Posteriorment ha començat l’acte inaugural amb els parlaments de Jose Bergés de l’Associació d’Amics del Cinema de Tremp i de l’alcaldessa de Tremp, Maria Pilar Cases.

Cases ha posat en relleu la importància de la cultura: "El Mostremp és cultura i a Tremp volem que la cultura no s’aturi. Per això hem fet, fem i farem tot el possible per aconseguir aquest repte. La nostra terra es plena de bons artistes, comptem amb un territori comparable amb un plató de cine, un paisatge espectacular d’on poden sortir produccions audiovisuals impressionants… en definitiva tenim un entorn únic".

Finalment, i com a tastet del que vindrà durant els dies del festival, que s'allargarà fins al diumenge 14, s'ha projectat el film hindú L’última pel·lícula de Pan Nalin, on es relata la història de Samay, un nen de nou anys que viu amb la seva família a un poble remot de l'Índia, i que descobreix el cinema per primera vegada, quedant absolutament hipnotitzat.

Els pròxims dies el festival comptarà amb les projeccions dels curtmetratges finalistes, i que es distribuiran tres sessions que es realitzaran dijous, divendres i el dissabte. La projecció dels curts de la secció Infantil i Juvenil tindran lloc dissabte.

Per altra banda, i com ja és habitual, el Mostremp també serà escenari de diverses activitats, com ara un taller de videoclip, aquest dijous a les sis de la tarde; la Gimcana de cinema, el divendres a les 12; o bé un taller de fotografia, el mateix dia a partir de les cinc de la tarde.


 Consulta el programa d’actes del Mostremp 2022

 

Altres notícies que et poden interessar




 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació