Dijous, 18 d'abril de 2024
rescat de muntanya

Rescatats dos excursionistes després de passar la nit a 3.000 metres al pic Verdaguer

Els dos joves han estat tota la nit en contacte amb els Bombers fins que els han pogut rescatar en helicòpter amb la llum del dia

Jordi Ubach Llorens Alins | 9 d'agost de 2022 a les 12:50
Imatge dels dos nois al pic Verdaguer, a Alins | Bombers
Els Bombers de la Generalitat han rescatat aquest dimarts al matí a dos joves que han passat la nit al pic Verdaguer, al terme municipal d’Alins, al no poder completar el descens. Segons han informat els Bombers a Pallars Digital, l’avís es va rebre ahir a la nit, al voltant de les 22h, quan els dos joves no es veien capaços de continuar la marxa perquè se’ls va fer fosc.

Després d’estar tota la nit en contacte amb ells, un equip del grup de Recolzament d’Actuacions Especials (GRAE) dels Bombers els ha pogut rescatar en helicòpter aquest matí amb la llum del dia. Els dos nois estan sans i estalvis i han pogut passar relativament bé la nit, ja que duien provisions i roba d’abric. Els Bombers aprofiten per remarcar la importància d’anar ben preparat a la muntanya.

El pic Verdaguer és un cim de 3.129,4 metres situat al Massís del Montcalm, juntament amb la Pica d'Estats i la Punta Gabarró, dins el Parc Natural de l'Alt Pirineu. El cim porta des de 1983 el nom en honor de Jacint Verdaguer, reconegut poeta i amant de l'excursionisme.


 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació