Dijous, 18 d'abril de 2024
fibra òptica

Puigneró promet que desplegaran 1.700 quilòmetres més de fibra òptica i que arribarà a tots els municipis el 2024

El conseller avisa que la prioritat no són els pobles petits: “No arribarem a una casa de pagès a dalt de la muntanya”

Redacció Barcelona | 8 de juliol de 2022 a les 08:31
El vicepresident Puigneró durant la intervenció al Parlament | ACN
El vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, ha promès que la Generalitat desplegarà 1.700 quilòmetres més de fibra òptica i que arribarà a tots els municipis de Catalunya el 2024. Malgrat que l’objectiu inicial era que estiguessin connectats pel 2023, Puigneró ha admès aquest dijous que ho intentaran per l’any que ve, però que, si no es pot, ho aconseguiran al final de la legislatura.

Apressat pel PSC, que en una interpel·lació al Parlament s’ha queixat de la baixa connectivitat als pobles petits, Puigneró ha defensat que per ara la prioritat són els municipis perquè, un cop fet això, serà "més fàcil" arribar als nuclis més petits.

"No arribarem a una casa de pagès a dalt de la muntanya on viuen tres famílies", ha advertit el conseller. Segons Puigneró, Catalunya estaria entre "els primers quatre estats d’Europa” pel que fa a la connectivitat digital. "Estem molt per sobre del conjunt d’Espanya", ha assegurat el conseller basant-se en un informe encarregat pel mateix departament.

Puigneró s’ha queixat de les dificultats per arribar al Pont de Suert perquè han de passar per una de les carreteres de l’Estat i ha demanat al govern espanyol que "acceleri" aquest tràmit. En la seva segona intervenció, el diputat del PSC per Lleida, Òscar Ordeig, ha replicat al conseller que el permís "ja el tenen", tot afirmant que "això ho arregla vostè en 10 minuts, però potser no li va bé".

D’altra banda, el conseller ha mencionat que amb la Diputació de Lleida tenen "alguns problemes" per desplegar la fibra òptica perquè "els tècnics de carreteres són més durs per permetre passar aquesta infraestructura per carretes "molt estretes". De totes maneres, ha dit que la col·laboració és "molt bona" i que el Govern està fent "una part" de la seva feina amb el "compromís" que després es compensarà.
 

Altres notícies que et poden interessar


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació