Dijous, 18 d'abril de 2024
Dis la teva!

La millor escola, la del costat de casa

Article d’opinió de Lola Abelló, secretària d’Educació del PSC de Lleida, Pirineu i Aran

Redacció Pallars | 5 de juliol de 2022 a les 10:59
Canalla en una aula, en imatge d'arxiu | ACN
Senyor director,

El moment de triar escola per els fills i filles sempre ha estat un període complex per a les famílies, han de fer quadrar moltes circumstàncies. Els temps laborals, els de cura, els familiars i si es tenen avis grans encara més, les edats dels fills i filles, les extraescolars...

Tot això seria més fàcil si es pogués complir el que deia el Dr. Sanvicens: “La millor escola és la del costat de casa”. En molts sentits, no sols en el del transport sinó per la xarxa de suport que s’estableix al voltant del centre i que ajuden molt les AFA. Doncs en un d’aquest moments tant delicat, un grup de famílies de Ponent s’ha organitzat a Lleida en plataforma al estar exclosos de les places a les quals optaven en centres públics i concertats a causa de la reserva extra d’aquestes a infants amb necessitats especials (NEE). Ens vam reunir amb les famílies afectades i les seves queixes van en el sentit de la poca transparència i desinformació per part dels Serveis Territorials de Lleida, així com de la Comissió de Garanties d’Admissió que, enlloc d’escoltar-les i guiar-les, els ofereixen un pla alternatiu que no té res de l’escola de barri que han publicitat ni acull als germans o germanes que ja tenen plaça al centre. Aquells valors que es demanen a l’escola com l’empatia, l’administració els desconeix i han mostrat la mala gestió i la falta de previsió.

La segregació escolar no s’arregla repartint infants per les escoles. Un centre públic o sostingut amb fons públics ha de donar servei a l’entorn on es troba. Si el barri presenta complexitat, haurem d’esmerçar més recursos, humans i de tot tipus, perquè l’escola condueixi a l’assoliment de les capacitats a tot l’alumnat sigui de la condició que sigui. Inversió en Educació, Educació i Educació!

Lola Abelló Planas
Secretària d’Educació, Universitats, Ciència i I+D+I del PSC de Lleida, Pirineu i Aran
 


 Avís
Els continguts publicats a la secció del lector Dis la teva! no necessàriament s’adiuen a la línia editorial de Pallars Digital. Aquest mitjà no es fa responsable de les opinions que aquí s’hi expressen.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació