Divendres, 19 d'abril de 2024
obituari

Mor als 58 anys l'activista cultural aneuenc Joan Blanco

Blanco era l'actual vicepresident del Consell Cultural de les Valls d'Àneu i alcalde en funcions d'Esterri entre 2018 i 2019

Tomàs Garcia Espot Esterri d'Àneu | 26 de juny de 2022 a les 11:45
Blanco també va ser president del Consell Cultural entre 2007 i 2011 | Arxiu
L'activista cultural aneuenc Joan Blanco (Balaguer, 1964) ha mort aquest dissabte als 58 anys, víctima d'un infart, tal com ha avançat el diari Segre i ha pogut confirmar Pallars Digital. Blanco, actual vicepresident del Consell Cultural de les Valls d'Àneu, era un referent en l'impuls de la cultura a la zona. Llicenciat en història i apassionat de la fotografia, l'any 2000 va impulsar l'Arxiu d'Imatges del Consell Cultural, agrupant més de 15.000 fotografies digitalitzades.

President del Consell Cultural de les Valls d'Àneu entre 2007 i 2011, durant l'anterior legislatura Blanco també va formar part de l'equip de govern de l'Ajuntament Esterri d'Àneu amb Ramon Villuendas com a alcalde. Quan el novembre del 2018, Villuendas va renunciar al càrrec per motius laborals, Blanco va exercir com a batlle en funcions fins als comicis locals del 2019.

En declaracions a Pallars Digital, el president del Consell Cultural, Ferran Rella, ha qualificat Blanco com "un personatge irrepetible" i com "una figura d'un gruix humà extraordinari". "Feia 33 anys que ens coneixíem -quan va pujar a les Valls d'Àneu- i la seva aportació transcendia la cultura, tenia un comportament social exemplar", recorda Rella. 

Per altra banda, Ferran Rella ha volgut assenyalar que tot i venir a "un territori que no li era propi", Blanco es va integrar a les Valls d'Àneu "de forma exemplar". "Era estimat per tota la societat, el trobarem a faltar", ha sentenciat.

 

Altres notícies que et poden interessar:



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació