Dijous, 18 d'abril de 2024
fires

Palau es reivindicarà com a «Vila Hospitalera» amb una jornada de rememoració i una fira

La jornada, que tindrà lloc aquest dissabte, servirà per explicar qui eren els Hospitalers de la Creu de Malta i quina empremta han deixat a la vila

Redacció Palau de Noguera | 23 de juny de 2022 a les 11:29
Imatge de la presentació de la primera edició de la jornada | Ajuntament de Tremp
Palau de Noguera es reivindicarà aquest dissabte com a "Vila Hospitalera" amb la 1ª Jornada de rememoració i la fira de territori. Els actes, que començaran a les 8:30 h amb una caminada des de Tremp per la part del riu, serviran per explicar qui eren els Hospitalers de la Creu de Maria i quina empremta van deixar a la vila.

A partir de les 10 del matí, la plaça de l'Olivera acollirà l'esmorzar popular, on se serviran torrades amb llonganissa i cansalada i vi de la Conca. Al mateix temps, s'inauguraran dues exposicions, un de Miquel Seguer a l'Era d'en Pedra i una altra de l'artista Peter Alan Hull a l'Era de Peretó.

Una hora després, a les 11, es donarà el tret de sortida a la xerrada Els cavallers de l'Ordre de sant Joan Jerusalem al Pallars, que tindrà lloc a l'eslgésia, que les 12 del migdia, juntament amb el Priorat, acolliran la representació teatral La visita del Comanador. L'obra, de Teatremp, és un text adaptat d'Eduard Muntada, ambientada a l'època barroca (1703) sobre la visita del Comanador de Susterris al Priorat de Palau.

Per altra banda, a la una, hi haurà vermut i gòspel a la plaça de l'Olivera, uns actes que clouran les activitats del matí. Ja durant la tarde, i a partir de les sis, s'inaugurarà el mercat firal de petit format al carrer del Forn, que comptarà amb productes alimentaris i artesania de proximitat.

A la mateixa hora, també s'obriran cellers antics i nous de la localitat, entre els quals els de Casa Càndido, Casa Peretó, Casa Madalena o Casa n'Artal, així com els de Casa Rafelo, Casa Valentí, Cal Reina i Cal Cirildo. Més tard, a les set, la colla castellera Malfargats de Pallars realitzaran un castell durant el mercat a la placeta.

La primera edició de la Jornada de rememoració clourà tenyida de música. De les sis a les vuit del vespre, el carrer del Forn acollirà el concert de música tradicional a càrrec de Mercè Morera. Per altra banda, de les vuit a les 11 de la nit, Aleix i Roger Farré protagonitzaran un concert de versions al mateix lloc.
 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació