Dissabte, 20 d'abril de 2024
participació

Sort forma part d'un pla pilot de la Diputació per promoure la participació ciutadana

Es tracta d’una plataforma tecnològica que ha de facilitar la relació entre el consistori i els veïns

Redacció Sort | 14 de juny de 2022 a les 11:30
Imatge de la jornada de formació celebrada a Reus | Diputació de Lleida
Sort participa en una pla pilot impulsat per la Diputació de Lleida per promoure la participació ciutadana als municipis de la demarcació. A través del servei Decidim Catalunya, i sota el paraigües de la Generalitat, l’Administració Oberta de Catalunya (AOC) posa la plataforma a disposició dels municipis i les diputacions els hi ofereixen l’acompanyament.

Així ha quedat de manifest en una jornada organitzada el passat divendres al Centre d’Innovació i Formació Boca de la Mina de Reus, en la qual ha participat el director de Planificació i Cooperació Municipal de la Diputació, Víctor Peguera. La jornada Decidim Catalunya i el nou servei del SAM en participació ciutadana ha servit per posar sobre la taula les proves pilot fetes a Sort i en quatre municipis més de Lleida (Lleida, Mollerussa, Tàrrega i les Borges Blanques) i cinc més de Tarragona de DECIDIM 2021, liderada per la Direcció General de Participació, Processos Electorals i Qualitat Democràtica per les quals es va proveir el servei Decidimcat a aquests ajuntaments escollits.

El Decidimcat és una plataforma tecnològica de participació ciutadana que es vol que sigui la plataforma del país. A banda de proveir de l’eina a aquests cinc ajuntaments, també se’ls va fer una formació general en matèria de participació ciutadana, i un acompanyament i assessorament individualitzat en el disseny del seu projecte de participació i, des de l’AOC, es va oferir una formació en l’ús i backoffice de la plataforma DECIDIM.

Així, la Diputació de Lleida va donar suport a la Direcció General de Participació, Processos Electorals i Qualitat Democràtica en la gestió de la prova pilot, coordinant i fent un seguiment dels ajuntaments de la demarcació de Lleida. Arran de la prova pilot, personal del SAM de l’àrea de Cooperació Municipal està treballant per donar suport als ens locals de la província que vulguin tirar endavant projectes de participació ciutadana.

En aquests moments s’estan duent a terme diferents accions formatives adreçades als ens locals de la província en matèria de participació ciutadana coordinats amb l’AOC per tal de donar resposta a les consultes en relació al Decidimcat que puguin fer a l’àrea els ajuntaments de la demarcació.
 

Altres notícies que et poden interessar


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació