Divendres, 19 d'abril de 2024
cultura

Soriguera programa dos caps de setmana per descobrir la Vall de Siarb

El diumenge també se celebrarà la 18ª edició de la Marxa Popular, que tornarà a pujar a la Serra de Freixa

Redacció Soriguera | 26 de maig de 2022 a les 11:36
El despoblat de Santa Creu de Llagunes està situat a més de 1.600 metres d’alçada | Refugi Vall de Siarb
Aquest cap de setmana, es duran a terme diverses activitats a la Vall de Siarb, situada dins del municipi de Soriguera i el Parc Natural de l’Alt Pirineu, amb l’objectiu de donar a conèixer el conjunt del patrimoni històric que hi ha present en aquesta vall així com descobrir racons amagats a través dels camins antics conservats.

Un dels emplaçaments més emblemàtics de la Vall de Siarb és el Despoblat Medieval de Santa Creu de Llagunes. Una de les sales principals del projecte Museu de Camins, i que és un museu a l’aire lliure per trepitjar la xarxa de camins antics i accedir al conjunt del patrimoni cultural i natural de la vall.

En aquest sentit, per tal de descobrir aquest jaciment històric, el dissabte i el diumenge es podrà realitzar la visita guiada al Despoblat Medieval de Santa Creu de Llagunes de la mà de Voliaina Gestió Cultural. Les visites guiades, que tenen una hora i mitja de durada, permetran als i les visitants entrar al recinte del Despoblat i conèixer, mitjançant les explicacions d’una guia experta en la matèria, la història que hi ha darrere d’aquest vestigi medieval

D’altra banda, el diumenge també es realitzarà una visita guiada a les restes del front del Pallars situades a l’entorn de la població de Vilamur. Aquesta població va presenciar en primera persona el pas del Front del Pallars durant els mesos de primavera de 1938. El pas d’aquest episodi de la nostra història per aquesta vila ha comportat la presència de vestigis i restes de diversa índole, com ara els búnquers i les trinxeres del Tossal de Sant Joan

Finalment, com a activitat estrella, el mateix diumenge es desenvoluparà la Marxa Popular
de la Vall de Siarb
i, per celebrar la seva 18a edició, la marxa tornarà a pujar a la Serra de Freixa, aquest cop, descobrint nous camins antics recentment recuperats.



Altres notícies que et poden interessar




 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació