Dimarts, 23 d'abril de 2024
castellers

Malfargats de Pallars descarrega per primera vegada en la seva història un pilar de 4 aixecat per sota

La colla castellera pallaresa va assolir aquesta fita durant la celebració de l'Aplec del Cargol de Lleida

Tomàs Garcia Espot Lleida | 24 de maig de 2022 a les 11:15
Malfargats aspira a ampliar la seva base i fer del Pallars una terra castellera | Malfargats de Pallars
La colla Malfargats de Pallars ha fet història aquest cap de setmana a l'Aplec del Cargol de Lleida. Per primera vegada, els castellers pallaresos han aconseguit descarregar un pilar de 4 aixecat per sota. Un pas de gran importància per a la colla, que va reprendre els assajos el passat mes de novembre després d'estar aturats a causa de la pandèmia de la Covid-19.

"Tot va anar bastant rodat", explica Gabriel Capó, cap de colla dels Malfargats. Que actuessin a Lleida en una ocasió tan especial no va ser casualitat, ja que els castellers de la capital del Segrià són un dels padrins de Malfargats juntament amb la colla Margeners de Guissona. Durant l'Aplec, a més del pilar de 4 aixecat per sota, els del Pallars també van aixecar un pilar de 4 normal, una torre de 5 amb pinya i un 3 de 5 net.
 

No ha sigut, però, la primera actuació després de la pandèmia, ja que durant el mes de març van actuar a la ciutat d'una altra colla que els apadrina, Guissona. Ara, l'objectiu de la Colla Castellera del Pallars és continuar ampliant la base després de temps difícils. "La pandèmia ens ha afectat", explica Capó. Per altra banda, han tornat a canviar de localització, i s'han traslladat de la Pobla de Segur a Tremp. En els seus inicis, de fet, la colla se situava a Sort.

En total, Malfargats del Pallars compta a dia d'avui amb 32 membres, però aspira a tenir-ne més, un objectiu que poc a poc van aconseguint. "Cada cop ve més gent als assajos a Tremp, però també persones que venen a provar", assegura. Així mateix, un altre dels objectius de la colla castellera és deixa enrere la condició de "colla en formació".

En aquest sentit, la fita a assolir és fer un castell de 6. Una meta que malauradament es va veure truncada per la pandèmia. "Se'ns havia concedit una segona pròrroga, però el confinament ho va parar tot", es lamenta el cap de colla. Al novembre del 2021, amb el retorn a l'activitat, ja no podien començar el procés des de zero, però ara tenen un any més per poder aconseguir l'objectiu. "Ho aprontem amb optimisme i ganes", afirma Capó. "Volem que el Pallars sigui terra castellera".


 

Altres notícies que et poden interessar




 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació