Divendres, 19 d'abril de 2024
fibra òptica

El Govern estén 49 quilòmetres nous de fibra òptica a cinc municipis del Pallars Sobirà

Durant les pròximes setmanes s’iniciaran les obres que han de connectar també el municipi de Farrera

Redacció Pallars Sobirà | 23 de maig de 2022 a les 11:13
La nova inversió permetrà que la fibra òptica arribi a un total de 12 municipis i 27 nuclis de població | JP
El Govern ha iniciat el desplegament de 49 quilòmetres nous de fibra òptica a la comarca del Pallars Sobirà. Un fet que permetrà connectar amb la fibra de la Generalitat sis municipis de la comarca i 18 nuclis de població que fins ara no disposaven d'accés a la xarxa pública.

Aquest desplegament suposa una inversió aproximada de 2,18 milions d'euros i, un cop finalitzin les obres, permetrà que la fibra òptica arribi a un total de 12 municipis pallaresos i al 84% dels habitants de la comarca.

Així ho ha explicat el vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, en el transcurs d’una reunió i posterior visita d’obres amb representants municipals i comarcals del Sobirà que ha tingut lloc a Vall de Cardós. En aquesta trobada, Puigneró ha presentat el desplegament en curs de la xarxa de fibra òptica de la Generalitat de Catalunya a la comarca i les obres que s’executaran properament.

Actualment, els municipis del Pallars Sobirà amb obres en curs són Alins, Esterri de Cardós, Lladorre, Tírvia i Vall de Cardós, mentre que les pròximes setmanes s’iniciaran les obres que han de connectar el municipi de Farrera. Un cop acabats els treballs i els que s’executaran properament, la comarca passarà de tenir 4.636 habitants amb accés a la xarxa de fibra òptica de la Generalitat (el 66,8% de la població) a tenir-ne 5.823, és a dir, 1.187 de nous.

La xarxa de fibra òptica desplegada fins a dia d'avui per la Generalitat a la comarca del Pallars Sobirà cobreix 60 quliòmetres de fibra i connecta sis municipis i nou nuclis de població. Amb aquesta nova inversió, s’arribarà als 109 quilòmetres en 12 municipis i 27 nuclis

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació