Divendres, 19 d'abril de 2024
habitatge

La PAH Pallars atura el desnonament d'una veïna de Rialp

El desallotjament de l'habitatge, propietat de la immobiliària Coral Homes, s'ha ajornat un mes

Tomàs Garcia Espot Rialp | 20 de maig de 2022 a les 13:35
La PAH vol que s'apliqui la llei antidesonaments catalana, aprovada el passat mes de febrer | GSV
La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) del Pallars ha aconseguit paralitzar el desnonament d'una veïna de Rialp previst per aquest mateix divendres. En declaracions a Pallars Digital, fonts de la PAH expliquen que el desallotjament de la dona, d'edat jove i en situació de vulnerabilitat, s'ha pogut aturar gràcies a una mesura de gràcia que dona un termini d'un mes a la persona per buscar alternatives d'habitatge. 

En aquest sentit, des de la Plataforma assenyalen que l'actual propietari del pis, la immobiliària Coral Homes, a la qual titllen de "fons voltor", s'ha saltat la llei a l'hora de voler executar el desnonament. Denuncien que l'empresa va presentar dues denúncies al jutjat contra la dona: una fent pública la part denunciant, que va ser aturada, i l'altra de manera anònima. És a través d'aquesta última, assegura la PAH Pallars, amb la qual l'empresa va voler executar el desnonament.

Respecte als passos a seguir durant el pròxim mes, la Plataforma d'Afectats explica que recorreran a la via legal. Per una banda, posant-se en contacte amb el jutjat i confiar en un advocat d'ofici per demanar que s'apliqui la llei de 24/2015, aprovada el passat mes de febrer pel Parlament de Catalunya, per combatre els desnonaments i l'emergència habitacional.

Al mateix temps, i amb l'objectiu de paralitzar el procés, des de la PAH demanaran també l'ajuda dels serveis socials del Pallars Sobirà per tal que es reconegui que la dona està en una situació de vulnerabilitat social. En cas contrari, afirmen, recorrerien a la moratòria antidesnonaments. Si aquestes mesures no prosperessin, des de la Plataforma estan disposats a utilitzar la desobediència com a últim recurs.

Des de la Plataforma denuncien que aquest cas concret exemplifica la problemàtica dels joves pallaresos amb l'habitatge. "Prefereixen llogar els pisos com a turístics durant un cap de setmana que fer-ho a persones que viuen aquí", afirmen. "Els hi surt més rendible". En aquest sentit, exposen que l'intent de desnonament representa "un atac a les persones joves que volen emancipar-se al Pallars", i demanen a les administracions que prenguin mesures. "Han de multar als grans tenidors i cedir aquests habitatges com a immobles socials", reclamen.
 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació