Dimecres, 24 d'abril de 2024
curses de muntanya

Més de 400 corredors participaran en el retorn de la «Ultra Pallars 360»

La segona edició de la cursa de muntanya del Pallars Jussà dona el tret de sortida aquest dissabte

Redacció Tremp | 13 de maig de 2022 a les 10:53
Imatge de la sortida de la prova Geotrail a Salàs de Pallars | Jordi Peró
El Jussà ja ho té tot a punt per al retorn de la Ultra Pallars 360. La segona edició de la cursa de muntanya de la comarca arriba de nou aquest dissabte amb més de 500 corredors inscrits i amb ganes de millorar els registres i sensacions de la primera edició, marcada encara per la Covid-19. De fet, un dels canvis més notoris és la nova data, ja que la primera Ultra Pallars va tenir lloc durant la tardor del 2021 a causa de la pandèmia.

Enguany, el nexe d'unió de les quatre distàncies de la cursa serà el pantà de Sant Antoni. Així, la prova reina, la Ultra, donarà el tret de sortida aquest divendres a la mitjanit des de Tremp. Amb un recorregut de 94 quilòmetres i 4.300 metres de desnivell, la prova -tan individual com per equips- donarà una gran volta a l'embassament, passant pel cim de Sant Corneli, el roc de Pessonada, així com pobles com Rivert, Salàs, la Pobla de Segur o Talarn.

Dissabte al matí serà el torn per a la Marató Pobla Trail, amb sortida a la Pobla i arribada a Tremp, i una distància de 49 quilòmetres i un desnivell de 2.100 metres. També donarà el tret de sortida la Geotrail Pallars, amb un recorregut de 27 quilòmetres i un desnivell de 1.100 metres, que sortirà de Salàs de Pallars i finalitzarà a la capital del Pallars Jussà, passant per Santa Engràcia i Talarn.

La gran novetat d'aquesta segona edició de la Ultra Pallars 360 serà l'Entrapussada. Una modalitat més curta i que constarà de 14 quilòmetres i 400 metres de desnivell. Aquesta distància recorrerà el tram de Talarn a Tremp i serà gratuïtat. Així i tot, el desplaçament fins a la sortida anirà a càrrec de cada participant.



Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació