Dissabte, 20 d'abril de 2024
barranquisme

Rialp acull la 16ª Trobada Internacional de Barranquisme

L’objectiu principal és mostrar als aficionats de la muntanya els descensos de barrancs de diferents zones i regions de tot Catalunya

Redacció Rialp | 13 de maig de 2022 a les 10:49
El Sobirà compta amb una orografia ideal per a la pràctica del barranquisme | Lluís Beardo
Rialp acull des d'aquest divendres i fins diumenge la 16ª Trobada Internacional de Barranquisme. Es tracta d'un esdeveniment que va néixer a Sort l'any 2004 gràcies al comitè de barranc de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) conjuntament amb el club Canyoning Punto Límite.

L’objectiu principal és mostrar als aficionats de la muntanya els descensos de barrancs de diferents zones i regions de tot Catalunya. A més, es tracta d'un esdeveniment lúdic i esportiu on un gran nombre d’aficionats i de professionals del món del descens de barrancs es troben per a descobrir noves zones, intercanviar informacions i experiències, aprendre tècniques, renovar equipament, i sobretot, passar una bona estona amb una companyia vinguda d’arreu.

Enguany, doncs, serà el Club Excursionista Rialp amb el suport del comitè de barrancs i engorjats de la FEEC, que es faran càrrec de l’organització de les jornades. Així, Rialp podrà brindar també paisatges idíl·lics que es podran descobrir tot seguint les rutes de senderisme pels diferents pobles de muntanya gaudint de la seva gent i el seu esplèndid patrimoni natural.

El Pallars Sobirà té una orografia ideal per a la pràctica del descens de barrancs, amb la possibilitat de realitzar tant descensos de grans verticals o aigües vives com barrancs d’iniciació. A més, durant els tres dies de les jornades es realitzaran tallers i xerrades per a tots els nivells.

Aquest divendres 13 es realitzarà la recepció dels assistents i es farà una taula rodona sobre el comitè de barrancs amb plecs de preguntes i projectes. Entre el dissabte 14 i el diumenge 15 hi ha previst un gran programa ple d’activitats pels grans i petits. Per exemple, es realitzaran tallers de Formació ECAM aigües vives al camp d'eslàlom de la Noguera Pallaresa, taller d’auto socors, així com d'inclusió al descens de barrancs.

Aquest any la gran novetat serà el Concurs de fotografia i vídeo de la trobada, on els participants hauran de penjar la seva imatge a xarxes social Instagram o Facebook amb l'etiqueta #GorgsRialp22. La millor fotografia i el millor vídeo de la trobada rebran un gran regal, gentilesa dels patrocinadors la trobada.
 


Altres notícies que et poden interessar


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació